Srbija

Ponedeljak, 13.04.2009.

08:52

Delta rasprodaje nekretnine?

Rok za prijavu za kupovinu 68 objekata „C marketa“ ističe sutra, na dan ročišta malih akcionara protiv firme „Primer C“, koja stoji iza kupovine „C marketa“.

Izvor: B92

Default images

Posle najava da kompanija Delta želi da produži rok za ulaganja u Sloveniji i Republici Srpskoj, Miroslav Mišković je rešio da rasproda i deo svoje imovine, objavivši oglas o prodaji oko 40.000 kvadrata ekskluzivnih nekretnina i oko 150.000 kvadratnih metara zemljišta na atraktivnim lokacijama.

Zainteresovanima nudi magacinski prostor u Dunavskoj ulici i još tridesetak lokacija u Beogradu, objekte po Srbiji, odmaralište na Zlatiboru, zemljište u Novom Sadu.

Bivši mali akcionari kažu da će posle male cene za koju je dobio “C market”, Mišković sada još i da zaradi. “Ja mogu da vam kažem da ce Mišković sa ovim da zaradi 100 miliona evra. Ostaće mu imovina, i zaradiće 100 miliona evra“, tvrdi predstavnik malih akcionara Slobodan Jovanović.

Bivši mali akcionari smatraju da će prodajom biti oštećeni, jer se tako smanjuje vrednost preduzeća i besplatnih akcija koje im sleduju posle prodaje preostalog društvenog kapitala.

U Delti za B92 nisu želeli da govore pred kamerama, ali su poslali saopštenje u kojem tvrde da prodavnice ne zatvaraju, već prodaju objekte kako bi, kako kažu, kapital koji je zarobljen u nefunkcionalnim nekretninama usmerili u razvoj maloprodaje.

Takođe, navode da ne postoji nikakva sudska ni druga zakonska prepreka za prodaju njihove imovine.

Na dan kada ističe rok prijava za prodaju ponuđenih objekata - 14.aprila, pred Trgovinskim sudom raspravljaće se tužba malih akcionara.

Kako je za B92 potvrđeno u sudu, oni od Miškovića traže nadoknadu štete u iznosu od šest mlijardi dinara, jer smatraju da su prevareni prilikom kupovine trgovinskog lanca.

Tek nekoliko godina posle prodaje, potvrđeno je da je dogovor o preuzimanju akcija sačinjen uz asistenciju države.

“Da C market bude prodat za 43 miliona evra - nema logike, to je čista pljačka, omogućena od strane tadašnje Vlade“, kaže Slobodan Jovanović. “Nije li sramno da se u kabinetu Koštunice sastavlja memorandum o prodaji trgovinske kuće”, pita on.

Delta je saopštila da ne želi da komentariše tužbu malih akcionara dok traje sudksi spor.

Sa druge strane, mali akcionari kažu da su im neke strane organizacije obećale da će im pomoći da oštećenje traže u Strazburu, ukoliko ne dobiju zadodovljenje pred domaćim sudovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: