Srbija

Utorak, 31.03.2009.

12:31

Iveko: Delovi Zastavi za 1,5 mil. €

Poslovodstvo Zastava kamiona postiglo je dogovor sa italijanskim Ivekom o nastavku saradnje kroz isporuku delova vrednih 1,5 milliona evra fabrici u Kragujevcu.

Izvor: B92

Default images

Predsednik sindikata kragujevačke fabrike Zastava kamioni Goran Miletić kaže da je dogovorena isporuka euro 3 i euro 4 motora za proizvodnju oko 100 kamiona u kragujevačkoj fabrici, kao i isporuka komponenti.

Iz Ivekove fabrike u Kini, za srpskog proizvođača kamiona, biće isporučivani delovi za karoseriju, ali i ostale komponente neophodne za sklapanje vozila sa oznakom “Rival”.

Rok za uspostavljanje poslovnih odnosa između Zastava kamiona i Iveka određen Memorandumom o saradnji, koji je potpisan krajem septembra prošle godine prilikom potpisivanja ugovora Zastave i Fijata, istekao je 29. marta.

Memorandum o saradnji Iveka i Zastava kamiona predviđao je da italijanska kompanija do kraja 2012. kao suvlasnik Zastava kamiona u Srbiji proizvodi specijalna vozila i oko 2.200 autobusa godišnje.

Kako B92 saznaje na sastanku koji je 26.marta održan u Torinu, osim menadžmenta Iveka i Zastava kamiona, prisustvovali i predstavnici Agencije za privatizaciju, a tom prilikom potpisan je i aneks Memoranduma kojim se produžava rok za obavljanje neophodnih priprema posle čega bi Iveko preuzeo kragujevačku fabriku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: