RATEL:Ministarstvo preuzelo poslove

Ministarstvo za telekomunikacije i informatičko društvo preuzelo je u narednih 120 dana poslove Republičke agencije za telekomunikacije (RATEL).

Srbija

Izvor: B92

Subota, 14.06.2008.

14:15

Default images

Preuzimanje poslova uključujuje i sva ovlašćenja predsednika i članova Upravnog odbora RATEL-a u vršenju poverenih poslova, objavljeno je na sajtu ministarstva. Kako saznaje B92, RATEL ovu odluku smatra grubim kršenjem Zakona o telekomunikacijama i najavljuje tužbu protiv Ministarstva.

Ministarstvo poslove Agencije preuzima pozivajući se na zakone o telekomunikacijama i o ministarštvima i državnoj upravi.

Ministarstvo je to učinilo nakon što RATEL nije odgovorio na zahtev ministarstva da se republici vrati na raspolaganje pristupni kod mobilne telefonije 069, koji je, prema oceni ministarstva, na nezakonit način dodeljen operatoru.

Takođe, RATEL-u je bilo naloženo da obustavi primenu svih pravilnika za koje nije dobijeno pozitivno mišljenje ministarstva, što nije učinjeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: