Metals banci dozvola za kastodi

Metals banka iz Novog Sada je saopštila da je dobila dozvolu za obavljanje delatnosti kastodi banke.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 22.11.2007.

13:02

Default images

Rešenjem Komisije za hartije od vrednosti, banka je dobila dozvolu za otvaranje i vođenje zbirnih kastodi računa, otvaranje i vođenje računa hartija od vrednosti, aktivnosti oko zakazivanja i održavanje Skupštine akcionara preduzeća i zastupanje akcionara, registraciju akcija i drugih hartija od vrednosti u Centralnom registru, te isplatu dividendi.

Tako Metals banka postaje jedna od deset banaka u Srbiji koja se bavi kastodi poslovima, stavljajući sebi za cilj i rad sa domaćim i stranim investicionim i penzijskim fondovima, kaže se u saopštenju.

Banka od polovine 2007. godine omogućava i kupovinu investicionih jedinica investicionih fondova Fima Proaktiv i Fokus Premijum, a brokersko-dilersko odeljenje Sektora za HOV banke nudi mogućnost direktnog učešća na Beogradskoj berzi.

U saopštenju de dodaje da je Metals banka dobila i licencu za obavljanje poslova zastupanja u osiguranju, zahvaljujući kome će, kako se očekuje već od početka decembra, nuditi polise životnog osiguranja koje će biti dostupne kroz poslovnu mrežu banke koju čini 101 poslovna jedinica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: