Srbija

Utorak, 13.11.2007.

08:41

Bubalo: Ikea otvara prodajne centre

Ministar Predrag Bubalo je najavio da će švedski proizvođač nameštaja Ikea u Srbiji otvoriti pet prodajnih centara.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

On je, otvarajući međunarodne sajmove nameštaja i mašina za drvnu industriju, rekao da ta kompanija u Srbiji već ima organizovanu proizvodnju i da će njen dolazak na srpsko tržište povećati konkurentnost.

Bubalo je dodao i da je taj sajam prilika da izlagači i posetioci upoznaju nove trendove u proizvodnji, dizajn i tehnologiju i procene konkurentnosti svojih proizvoda.

Podsetimo, ministar trgovine i usluga Srbije Predrag Bubalo je sredinom juna razgovarao sa predsednikom švedske kompanije Hans-Joran Stenertom, nakon čega je saopšteno da su planovi te švedske kompanije da, osim velikog prodajnog centra u Beogradu, mrežu prodajnih objekata proširi i na druge veće gradove u Srbiji.

Tada je sa predstavnicima švedske kompanije razgovarao i predsednik Srbije Boris Tadić i podržao ih u nameri da investiraju u Srbiju. On je rekao da je Srbija sa svojim geografskim položajem, potpisanim CEFTA sporazumom, veličinom tržišta, olakšicama za investitore, konkurentnim cenama rada i logističkih troškova "logičan izbor" za grinfild investiciju te kompanije.

Moguć rast izvoza tri i po puta

Izvoz drvoprerađivačke industrije Srbije za devet meseci ove godine iznosio je 101,3 miliona €, kaže ministar Predrag Bubalo. On je dodao da je u drvnoj industriji Srbije kroz privatizaciju uložen veliki privatni kapital, zahvaljujući čemu je znatno porastao izvoz te grane.

Ako se ovaj trend povećanja izvoza i osvajanje stranih tržišta nastavi, možemo u narednom periodu očekivati da se izvoz poveća tri puta i dostigne 350 miliona evra godišnje, što je realna mogućnost naše drvne industrije, rekao je Bubalo.

Sajam nameštaja je okupio 600 izlagača, od kojih 150 inostranih iz 20 zemalja, a posetioci će moći da nabave nameštaj uz popust od 10 do 25 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: