U DIN investirano 65 miliona evra

Generalni direktor Duvanske industrije "Niš" (DIN) Eudjenio Sidoli (Eugenio) izjavio je da je u prvoj polovini ove godine završeno investiranje u modernizaciju kapaciteta te fabrike u ukupnom iznosu od 65 miliona evra.

Srbija

Izvor: Beta, Veèernje Novosti

Ponedeljak, 11.09.2006.

09:07

Default images

"Završeno je dvoipogodišnje investiranje u infrastrukturu, tehnologiju i opremu koje je omogućilo da se DIN transformiše u proizodni pogon mreže kompanije 'Filip Moris internešnel' (Philip Morris International)", rekao je on.

Puna pažnja, naveo je Sidoli, biće posvećena razvoju palete proizvoda, ulaganju u obuku zaposlenih i poboljšanju produktivnosti i smanjenju troškova.

Poslovanje u ovoj godini dobro napreduje, proizvodnja je nešto veća i cene rastu, ocenio je on, ističući da se povećavaju i akcize na cigarete, tako da očekuje povećanje i profita i troškova.

Sidoli je naglasio da DIN ima kapacitet za povećanje izvoza, ali je dodao da izvoz jednim delom ograničava obaveza da 50 odsto duvana mora da se otkupi od domaćih proizvodjača. DIN-u je potrebno oko 6.000 tona duvanskog lista godišnje što je gotovo celokupna proizvodnja u Srbiji, a pored količine postoji i problem kvaliteta, koji nije vezan samo za srpski duvan već za zahteve tržišta koji traži prefinjenije cigarete.

”Srbiji je neohodna dugoročna strategija razvoja poljoprivrede u koju bi trebalo da se obrati pažnja na povećanje obima proizvodnje, kvaliteta i cene duvanskog lista”, istakao je generalni direktor DIN-a.

DIN zauzima više od 50 odsto duvanskog tržišta Srbije sa proizvodnjom oko 13 milijardi cigareta godišnje, naveo je on.

Ukupna investicija kompanije „Filip Moris internešnel” za kupovinu niške fabrike duvana, otpremnine radnika u okviru programa dobrovoljnog odlaska i ulaganje u modernizaciju proizvodnje iznose oko 620 miliona evra.

Sidoli je najavio da bi u novembru na tržištu trebalo da se pojave novodizajnirana pakovanja cigareta na kojima upozorenja o štetnosti i posledicama pušenja zauzimaju više od jedne trećine paklice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: