Hrvati zakasnili, BiH se nada izvozu

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je da će 9. septembra biti odlučeno da li će BiH moći da izvozi mleko u zemlje EU.

Region

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2015.

17:42

Default images
Foto: Thinkstock.com

Ukoliko BiH ne dobije odobrenje, uvažiće se zahtev Hrvatske da se izvoz blokira.

On očekuje da će odluka biti pozitivna za BIH, pošto je Hrvatska zakasnila sa žalbom na odluku da se BiH dozvoli izvoz mleka na tržište EU.

"Trebalo je da oni ulože žalbu deset dana pre početka izvoza u EU, ali su to uradili neposredno pred početak izvoza i time prekršili pravilnik EU", rekao je Šarović novinarima u Sarajevu.

On je rekao da je Savet ministara BiH danas razmatrao mere koje će BiH preduzeti ako odgovor Brisela bude negativan, ali nije tneo koje su to mere. "Ako do toga dođe, bićete obavešteni koje su to mere", rekao je ministar spoljne trgovine BiH.

Šarović je pozvao građane da kupuju domaće mleko i mlečne proizvode, kako u BiH ne bi nastao višak robe koji bi propao. Kupovina domaćih mlečnih proizvoda je najbolji način da se odgovori na odluku Hrvatske, jer "blokade bilo koje vrate nisu rešenje", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: