Balažič ostaje direktor Merkatora

Nadzorni odbor Merkatora je za direktora sa novim petogodišnjim mandatom imenovao Tonija Balažiča koji je na tom položaju bio poslednjih nekoliko godina.

Region

Izvor: B92

Petak, 19.09.2014.

10:20

Default images

Balažič će kao predsednik uprave biti odgovoran za poslovanje kompanije u Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori, na tržištima gde će slovenački trgovački lanac i dalje nastupati pod svojim imenom, dok Merkatorove trgovine u Hrvatskoj i BiH preuzima Konzum, preneo je Seebiz.

U skladu s kupoprodajnim ugovorom prema kome je Agrokor postao vlasnik Merkatora, u Nadzornom odboru su odnedavno većina članova predstavnici koje je imenovao koncern Agrokor.

Nadzorni odbor je juče razrešio dosadašnja četiri člana uprave kompanije, a uz Balažiča čine je i Darko Knez, predsednica veća zaposlenih Vesna Stojanović i Nenad Filipović iz Poslovne škole Bled kao nezavisni stručnjak. Filipović je i predsednik Nadzornog odbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: