"KAP je spasen"

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je danas da je Kombinat aluminijuma "Podgorica" spasen i da industrija aluminijuma u Crnoj Gori ima perspektivu.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2014.

16:44

Default images

Vujanović je u Nikšiću, gde je prisustvovao svečanoj sednici opštinske skupstine povodom Dana oslobodjenja tog grada u Drugom svetskom ratu, kazao da je postojao rizik da Crna Gora izgubi KAP, ali da je ta fabrika spasena.

Država, prema njegovim rečima, može biti zadovoljna. Vujanović je rekao da će KAP zaposliti nove radnike.

Od ovog leta, vlasnik KAP-a je nikšićki biznismen Veselin Pejović koji je imovinu fabrike kupio za 24 miliona evra. Pejović je do sada platio četiri miliona, a preostalih 20 miliona evra treba da plati u roku od šest meseci.

Prodaju KAP-a osporila je ruska Centralno-evrospska alumijumska kompanija na čijem je čelu Oleg Deripaska, koja je donedavno bila vlasnik podgoričke fabrike.

Kupoprodajni ugovor sa CEAC raskinut je odlukom crnogorskog parlamenta, na zahtev opozicije i Socjaldemokratske partije, koja je rsuskog vlasnika KAP-a označila kao "strateškog prevaranta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: