Kokicama vratio kredite i udao kćer

"Da mi nije ovih kolica i kokica, ne znam sam šta bih. Kokice su prehranile i mene i ženu. I kćer udale", kaže "kokičar" Dalibor Alujević zvani Dale (57).

Region

Izvor: B92

Utorak, 31.12.2013.

11:34

Default images

Ovaj Splićanin je redovni proizvođač najpoznatijih kukuruznih grickalica, tek jedan od njih šest samostalnih u gradu pod Marjanom.

Svaki ima svoje numerisano mesto, a ono najatraktivnije nasleđuje samo onaj kokičar kome se posreći da njegov prethodnik zatvori posao ili umre.

I to pod uslovom da se prethodno dočepa druge najbolje lokacije, one pored u Marmontovoj, piše "Slobodna Dalmacija".

"Nevolja me naterala na ovaj posao, a spasio mi je život, kao što sam rekao, ova kolica i kokice udali su mi i kćer! Kako? Pa lepo, kokice su mi pomogle da otplatim kredit za pir, i da se skućim", kaže Dale, kome ljudi po Rivi u ovo decembarsko vreme više dolaze da se jave i popričaju nego da kupe kokice.

Dalibor je splitsko dete koga je u jeku karijere u "Dalmastroju"' okrpila - privatizacija i otkaz. Tako je i došao do kolica, dok još nije imao posao u brodogradilištu...

"U međuvremenu sam bio u ratu, nisam hteo u penziju, nego sam iskoristio povlasticu za uvoz ovih kolica iz Mađarske, koja sam platio oko tri hiljade tadašnjih maraka. Bilo je to pre 15 godina, a sa njima mogu biti miran 20 – 30 bez ikakvih ulaganja, osim u gas, akumulator i naravno, repro-materijal".

Daletu bi, po njegovom priznanju, da nema kokica, zbog kredita, od tanke plate ostalo sto kuna mesečno za život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: