Region

Četvrtak, 14.01.2010.

08:26

Arapi zainteresovani za Luku Bar

Tendersku dokumentaciju za privatizaciju dela Luke Bar otkupile kompanije iz Bejruta i Dubaija, preneo je internet portal Seebiz.eu.

Izvor: Tanjug

Default images

Pozivajući se na vladine izvore podgoričkog "Dana", portal Seebiz.eu prenosi da se u Crnoj Gori očekuje da uskoro tendersku dokumentaciju pored arapskih otkupe i kompanije iz Srbije i Velike Britanije.

Crnogorski Savet za privatizaciju u oktobru prošle godine raspisao je tender za prodaju 54,05 odsto akcija barske kompanije Kontejnerski terminal i generalni tereti, uz dodelu koncesija na 30 godina, i tender za prodaju celokupnog kapitala kompanija Pomorski poslovi i Obezbeđenje i protivpožarna zaštita, koje pripadaju Luci Bar, uz dodelu koncesija na isti period. Tenderi su otvoreni do 1. februara.

Uz uslov otkupa tenderske dokumentacije po ceni od 20.000 evra i potpisivanje izjave o poverljivosti, pravo učešća na tenderu imaju kompanije koje su u poslednjih pet godina godišnje pretovarale najmanje dva miliona tona generalnog tereta. Uslov je i da je u poslednjoj godini ponuđač ostvario najmanje 250 miliona evra prihoda, te da je u prethodne tri godine poslovao pozitivno.

Depozit, odnosno garancija za učešće na tenderu za Pomorske poslove i Obezbeđenje je 50.000 evra.

Luka Bar je u prvoj polovini prošle godine zabeležila neto gubitak od 381.000 evra, prema izveštaju o poslovanju, ukupni prihodi kompanije iznosili su oko devet miliona evra. Luka je osposobljena za pretovar oko pet miliona tona robe godišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

12 h

Podeli: