Tenderi za Luku Bar i Montekargo

Crnogorski Savet za privatizaciju je objavio da je raspisao tendere za privatizaciju Luke Bar i transportnog preduzeća Montekargo.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 22.10.2009.

08:10

Default images

Savet za privatizaciju crnogorske vlade raspisao je tender za prodaju 54,05 odsto akcija barske kompanije Kontejnerski terminal i generalni tereti i dodelu koncesije na 30 godina, sa obavezom ulaganja.

Raspisani su i tenderi za prodaju celokupnog vlasništva kompanija "Pomorski poslovi" i "Obezbeđenje i protivpožarna zaštita", koji pripadaju Luci Bar, uz dodelu koncesija na 30 godina. Tender je otvoren do 1. februara naredne godine.

Pravo učešća, uz otkup tenderske dokumentacije koja košta 20 hiljada evra, i potpisivanje izjave o poverljivosti, imaju kompanije koje su tokom pet proteklih godina, godišnje pretovarale najmanje dva miliona tona generalnog tereta.

Uslov je i da je u poslednjoj godini prihod ponuđača bio najmanje 250 miliona evra, kao i da je u prethodne tri godine poslovao sa profitom. Depozit, odnosno garancija za učešće na tenderu za "Pomorske poslove" i "Obezbeđenje" je 50 hiljada evra.

Savet za privatizaciju objavio je i tender za prodaju 85,44 odsto akcija podogoričke firme Montekargo, čija je osnovna delatnost železnički saobraćaj, koji će biti otvoren do 1. februara. Nominalna vrednost cele kompanije je 16,3 miliona evra.

Pravo učešća imaju kompanije ili konzorcijumi koji su u poslednje tri godine prevozili najmanje pet miliona tona robe godišnje ili imali prihod od najmanje 25 miliona evra u poslednjoj godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: