Đukanović kupio 7% Prve banke CG

Kompanija Kapital invest, čiji je osnivač Milo Đukanović, postala je vlasnik oko sedam odsto akcija Prve banke Crne Gore.

Region

Izvor: B92

Sreda, 15.08.2007.

15:57

Default images

Pojedinačno najveći akcionar banke je kompanija Aca Đukanovića, Monte nova, sa oko 30 odsto, a Kapital invest je akcije vredne 1,5 miliona evra kupio u tek završenoj dokapitalizaciji banke, vrednoj oko šest miliona evra.

Pored kompanije Mila Đukanovića, tokom iste dokapitalizacije jedan od vlasnika Prve banke, sa nešto više od jedan odsto, postala je i sestra braće Đukanović, advokat Ana Kolarević koja je svoj udeo platila oko 240 hiljada evra.

Milo Đukanović, godinama najuticajniji čovjek u Crnoj Gori, u februaru je osnovao kompaniju Kapital invest, koja je pre kupovine akcija Prve banke takođe trgovala na berzi, ali u manjim iznosima. Nakon povlačenja sa državnih funkcija, njegov prvi poduhvat bio je ulazak u partnerstvo oko izgradnje privatnog univerziteta u Podgorici.

Prema podacima iz Prve banke, dobit za sedam meseci iznosila je 2,51 milion evra, a neto bilansna aktiva je u odnosu na poslednji dan prošle godine porasla devet puta, na 292,9 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: