Novi šef Majkrosoft Srbija

Na mesto novog generalnog direktora Majkrosoft Srbija imenovan je Željko Vujinović koji je preuzeo funkciju od Andreasa Hartla, v.d. generalnog direktora.

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2014.

11:14

Default images

Kako se navodi u saopštenju kompanije, Vujinović ima više od deset godina iskustva u oblasti informacionih tehnologija.

Pre Majkrosofta je radio u kompaniji IBM gde je počeo kao senior ISS konsultant za Adria regiju.

Nakon četiri godine karijere u ovoj kompaniji, došao je do pozicije generalnog direktora za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, u okviru koje je bio zadužen za razvoj tržišta i vodjenje poslovanja u ovim zemljama.

Karijeru je počeo u domaćim kompanijama kao što su SAGA i MDS Informatički inženjering, u kojima je bio zadužen za definisanje strategija iz tehnološke perspektive.

Generalni menadžer za Multikantri region Centralne i Istočne Evrope u Majkrosoftu Takuja Hirano je kazao da je Vujinović prepoznat kao veoma organizovan IT profesionalac i menadžer poslovanja sa više od 10 godina iskustva, te predstavlja odličan izbor za ovu poziciju.

"Majkrosoft Srbija je veoma važna tačka na evropskoj tehnološkoj mapi i sigurni smo da će Vujinović nastaviti sjajan rad svojih prethodnika", dodao je Hirano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: