Đilas: Ciklus potpunog kraja

Dragan Đilas očekuje da će sledeće godine u Srbiji doći do pada bruto domaćeg proizvoda (BDP), smanjenja plata, otpuštanja i do "ciklusa potpunog kraja".

Izvor: Beta, TV Prva

Nedelja, 27.10.2013.

14:38

Default images

"Ljudi kažu da ćemo sledeće godine porasti. Kako ćemo porasti? Ove godine smo porasli zbog Fijata i poljoprivrede, sledeće godine ide ciklus potpunog kraja", kazao je predsednik Demokratske stranke Đilas gostujući u emisiji "Stav Srbije" na TV Prva.

Prema njegovim rečima, Srbija može da izađe iz krize ako se fokusira na poljoprivredu, energetiku i obrazovanje, kao i da mere Vlade Srbije neće poboljšati životni standard građana.

"Ja tu ni ne vidim mere, nemojte se ljutiti. Kako mislite da izvučete zemlju iz krize, time što ćete da slikate avion Er Srbije star osam godina i iznajmljen na lizing", kazao je predsednik DS.

On je ocenio da smanjenje plata u državnoj administraciji i povećanje poreza "neće dovesti do napretka u Srbiji", a da sadašnja Vlada Srbije "nema ideje" da privuče strane investicije.

"Plate i penzije mogu da seku Amerikanci, Nemci, čak i Grci. Mi ne možemo da sečemo plate i penzije jer više nemamo šta da sečemo", kazao je Đilas.

Predsednik DS-a je ponovio da se zalaže za osnivanje razvojne banke Srbije, kao i da se protivi prodaji kompanije PKB čije je rukovodstvo, kako kaže, smanjilo dug ove firme sa 70 na 30 miliona evra.

Đilas, koji je 24. septembra smenjen sa funkcije gradonačelnika Beograda, ocenio je da će ponovo biti gradonačelnik posle izbora i dodao da se zna "tačno gde je uložen svaki dinar" u glavnom gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: