Uskoro tender za Kroacija erlajnz

Hrvatski ministar saobraćaja Siniša Hojdaš Dončić najavio je da bi poziv za prodaju Kroacija erlajnza trebalo da bude raspisan do kraja meseca.

Izvor: B92

Utorak, 03.09.2013.

11:33

Default images

Prema njegovim rečima, najviše interesovanja za hrvatskog avioprevoznika mogle bi da pokažu kompanije sa dalekog istoka.

Dončić je rekao da je u Indoneziji razgovarao sa glavnim čovekom tamošnje aviokompanije Garude, koja je zainteresovana za ulazak u Kroacija erlajnz, preneo je hvatski internet portal Poslovni dnevnik.

"Garuda će se najverovatnije javiti na konkurs, jer smo im interesantni zbog dobre povezanosti sa zemljama EU, jer Kroacija erlajnz leti na 31 destinaciju u 15 država", rekao je on.

Pored Indonežana, za hrvatskog avioprevoznika zainteresovani su "Čajna sautern erlajnz" (China Southern Airlines) i "Turkiš erlajnz" (Turkish Airlines).

Država prodaje udeo od 49 odsto Kroacija erlajnza, a to je procenat vlasništva koji jedino i mogu da dobiju kompanije van EU, dok one unutar EU mogu da dobiju potpuno vlasništvo.

Privatizacija hrvatskog nacionalnog avioprevoznika biće sprovedena u dva kruga - u prvom će biti iskazan interes, a u drugom će biti definisani uslovi prodaje i dokapitalizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: