Ikea nije odustala od Srbije

Kompanija Ikea nije odustala od investicije u Srbiji iako ima poteškoća oko početka gradnje zbog komplikovanih i nejasnih administrativnih procedura.

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2012.

18:29

Default images

Menadžer za odnose sa javnošću Ikee u Srbiji Milena Vujičić kazala da je ta kompanija već više od godinu dana spremna da počne realizaciju investicije, ali da ne možemo da krene dok ne dobije dozvole.

"Plan investicija u robne kuće Ikea u Srbiji nije promenjen. Ikea pre svega želi da otvori prvu robnu kuću u Beogradu, a dugoročni planovi uključuju još potencijalno četiri lokacije u Srbiji", kazala je Vujičićeva.

Ona je istakla da Ikea ima jasne planove na tržištima jugoistočne Evrope, koji su oduvek podrazumevali otvaranja robnih kuća u Hrvatskoj, Rumuniji, Sloveniji i Srbiji.

"Ti planovi su nezavisni jedni od drugih i samim tim ne utiču jedan na drugi, niti konkurisu jedan drugome", kazala je portparol Ikee u Srbiji.

Vujičićeva je podsetila da je očekivana ukupna investicija u otvaranje robnih kuca u Srbiji 250 miliona evra i da je po istom tom planu je predvidjeno direktno zaposljavanje oko 1.500 ljudi.

Još nekoliko hiljada ljudi, dodala je, bilo bi indirektno zaposlenih tokom projekata izgradnje i kasnijeg održavanja robnih kuća.
Prema njenim rečima, početak gradnje zavisiće od efikasnosti rešavanja pitanja konverzije zemljišta i dobijanja dozvola.
"Mi smo s nase strane spremni već duže vreme i možemo već sutra 'zabiti' prvu lopatu u zemlju", kazala je portparol Ikee u Srbiji.

Vujičićeva je dodala da su predstavnici Ikee u stalnom kontaktu s predstavnicima lokalnih i državnih vlasti i da je saradnja na dobrom nivou.

"Očekujemo pre svega što efikasnije rešavanje problema konverzije zemljišta što je osnovni preduslov pokretanja projekta. Nakon toga ostaje pitanje dobijanja lokacijske, gradjevinske i svih ostalih relevantnih dozvola u što efikasnijem roku, u okviru zakonskih normi", kazala je Vujičićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: