NS: Parking skuplji za 20 odsto

Odlukom Gradskog veća Parking servisu u Novom Sadu je odobreno povećanje cene parkiranja za više od 20 posto, prenosi 24.sata.rs.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.11.2012.

14:06

Default images

Prema novom cenovniku, koji će uskoro stupiti na snagu, u crvenoj zoni sat parkiranja će biti 55 umesto 45 dinara, a u plavoj zoni i ostalim parkiralištima 45 umesto 35 dinara.

U JKP „Parking servis” za sada nisu želeli da komentarišu poskupljenje parkiranja i razloge za to, a nije poznato ni kada će nove cene tačno stupiti na snagu.

U samoj odluci o poskupljenju se navodi da je ono zatraženo od zbog manjka prihoda, jer imaju minimalnu naplatu doplatnih karti pošto su građani prestali da ih plaćaju kad je Ustavni sud presudio da je njihova primena protiv zakonita.

Navodi se i da su najveći rashodi „Parking servisa” plate zaposlenih, i to u iznosu od skoro 243 miliona dinara, tako da Novosađani kad plate parkiranje uglavnom time pokrivaju zarade zaposlenih.

Novosađani su vrlo nezadovoljni ovim potezom grada, jer je poskupljenje usledilo nakon povećanja cene grejanja, čistoće, gradskog prevoza, vrtića, taksija i drugih usluga.

Ovom odlukom je pojeftinila doplatna karta koja se sada zove „posebna parking karta”, pošto je postojanje doplatne karte poništio Ustavni sud. Ako neko ne plati parkiranje, radnici „Parking servisa” će mu okačiti uplatnicu od 900 dinara, umesto dosadašnjih 1.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: