Grci traže 200 radnika za Koridor

Grčka kompanija Terna, jedan od izvođača radova na Korodoru 10, raspisala je oglas za prijem više od 200 radnika sa teritorije opština Vranje i Vladičin Han.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.03.2012.

08:21

Default images

Zato su prostorije ekspozitura Nacionalne službe zapošljavanja ovih dana prepune lica koja bi htela da rade na K-10, a radnici službe pretrpani molbama nezaposlenih lica.

„Zbog ukupne ekonomske situacije, ovako veliki konkursi danas su prava retkost ne samo u Vranju, pa je razumljivo što mi očekujemo da se za oko 210 radnih mesta, koliko traži grčka kompanija Terna prijavi više od 1.000 kandidata“, kazao je Zoran Antić, direktor Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

Antić je rekao da su razgovodstva Filijale i grčke kompanije dogovorili sve detalje ovog obimnog posla, tako da će u najkraćem roku biti izabrani radnici svih profila potrebni za ovaj posao.

Kompaniji Terna najpre su potrebni sedam do devet građevinskih inženjera sa licencom, šest geometara i 10 nadzornika, svi sa znanjem engleskog jezika.

Kompaniji su potrebni takođe 30 majstora građevinaca, između 40 i 50 vozača građevinskih mašina, 50 vozača kamiona i 40 do 50 fizičkih radnika.

Za majstore, vozače i fižičke radnike, koji konkurišu za ovaj posao, nije potrebno znanje engleskog jezika.

Terna je angažovana na K-10 za izvođenju radova od Vranja do Vladičinog Hana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: