Krkobabić: Građani traže hleb

Standard građana biće glavna tema izbora oko koje će se voditi bitka u maju naredne godine, smatra lider Partije ujedinjenih penzionera Srbije Jovan Krkobabić.

Izvor: Tanjug

Subota, 17.09.2011.

15:22

Default images

On je na tribini u Nišu rekao "da je lepo kad se kaže da Srbija hoće u EU, da će saradjivati sa zemljama u svetu, ali da gradjani Srbije traže hleb".

"Pravo, slobodu i vlast niko nije dobio na tanjiru, to se osvaja, a kada se osvoji, onda se čuva i ne preupšta se drugima", poručio je Krkobabić.

Krkobabić, koji je potpredsednik Vlade Srbije, kazao je i da povećanje penzija i plata u javnom sektoru ove godine nije dovedeno u pitanje i da vlada neće dozvoliti pad privrednog rasta. "Vlada je donela značajne mere kojim se neće dozvoliti dalji privredni pad i preduzela je značajne mere štednje", rekao je Krkobabić.

Govoreći o rebalansu budžeta koji je vlada usvojila, Krkobabić je naveo da će novac biti usmeravan za one projekte koji će najbrže dati pozitivne efekte i u investicije koje će doprineti povećanju društvenog proizvoda, a time i poboljšanju standarda stanovništva.

"Nećemo povećati standard onoliko i onom brzinom kako želimo", napomenuo je Krkobabić govoreći o uticaju novog talasa svetske krize i eventualnim posledicama.

Upitan o izmenama i dopunama Zakona o radnim odnosima i o promeni načina isplate otpremnina, Krkobabić je kazao da je "mnogo toga dosad nekritički" trošeno i da ubuduće troškovi moraju biti usklađeni s mogućnostima države.

On očekuje da izmene i dopune Zakona o radu budu usvojene do kraja ove ili početkom naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: