Vučić: Telekom bio predizborni adut

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić kaže da "nije loša vest" to što Telekom nije prodat austrijskoj telekomunikacionoj firmi.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 06.05.2011.

11:37

Default images

Vučić je izrazio uverenje da će neka naredna vlast, odgovornom politikom, povećati vrednost i unaprediti poslovanje te kompanije.

Prema njegovim rečima, vlast je bila spremna da prekrši sve zakonske norme, a od prodaje Telekoma je odustala kada je shvatila da će "doživeti blamažu".

On je rekao da je neuspeli pokušaj Vlade Srbije da proda Telekom pokazao neodgovornost i neozbiljnost vlasti, ali i dodao da je time smanjena tržišna vrednost najprofitabilnije kompanije u Srbiji. Funkcioner naprednjaka je ocenio da će vrednost Telekom značajno porasti od 2013. godine, kada prođu obaveze vraćanja kredita nastale prilikom kupovine Telekoma Republike Srpske.

"Inače, sve vreme se radilo isključivo o tajkunskim vezama, koje je trebalo da reše probleme pojedinih političara i pojednih tajkuna iz drugih zemalja i doprinesu pobedi stranka iz vlasti na predstojećim izborima", naveo je Vučić.

On je, međutim, ocenio da će SNS ubedljivo pobediti na izborima, kada god budu, i pozvao se na neobjavljene rezultate većine agencija za istraživanja javnog mnjenja koje SNS daju prednost od oko 15 odsto pred Demokratskom strankom.

"Što pre budu izbori, bolje za njih (DS)... Manja će razlika da bude", rekao je Vučić i najavio da će krajem maja SNS napraviti međunarodni skup u Beogradu o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Više o ovoj temi čitajte u specijalu o prodaji Telekoma Srbija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: