Dinkić: Fijat najveće gradilište

Probna proizvodnja novog modela automobila u kompaniji Fijat automobili Srbija (FAS) u Kragujevcu počeće do kraja ove godine, kaže Mlađan Dinkić.

Izvor: Beta

Utorak, 19.04.2011.

18:54

Default images

Šef poslaničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić kaže da su „u ovom trenutku pogoni FAS-a najveće gradilište u Srbiji, gde dnevno radi oko 1.000 ljudi“.

„Uskoro počinje i montaža opreme, kada će biti angažovano duplo više radnika. Dobio sam uveravanja da će rekonstrukcija kompletne fabrike biti završena do septembra", rekao je Dinkić.

"Sa posebnom radošću očekujem početak masovne proizvodnje novog modela automobila iz Kragujevca za ceo svet", rekao je Dinkić.

Radove na rekonstrukciji te fabrike su obišli i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i zamenik gradonačelnika Nebojša Zdravković.

U saopštenju se ističe da je sa generalnim direktorom Fijat automobili Srbija Djovanijem de Filipisom razgovarano i o aktivnostima grada vezanim za pripremu lokacije kasarne Grošnica i za izgradnju parka dobavljača za Fijatove kooperante. Na sastanku je bilo reči i o putnoj infrastrukturi čijom bi se rekonstrukcijom spremno dočekao početak serijske proizvodnje.

Prema Dinkićevim rečima, u realizaciji tog projekta sufinansiranjem učestvovaće i Vlada Srbije, kako bi putevi bili prilagođeni novim uslovima u saobraćaju.

Izražavajući zadovoljstvo dinamikom radova u pogonima FAS-a, gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović je istakao da će grad realizovati sve obaveze koje je preuzeo.

"Deo poslova odradićemo sami, a veći deo realizujemo zajedno sa Vladom Srbije. Ono što nas od radova očekuje jesu pripreme lokacije za početak radova u kasarni Grošnica. Uskoro počinje rušenje starih vojnih objekata na toj lokaciji, a već u maju trebalo bi da krene izgradnja novih fabrika za Fijatove dobavljače", kazao je on.

Na gradilištu FAS-a radi više od 150 firmi dok istovremeno, u okviru priprema za serijsku proizvodnju, radnici odlaze na četvoromesečnu obuku u Fiatove pogone u Torinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: