Miloševićev brat savetuje Ruse

Bivši ambasador Jugoslavije u Moskvi i stariji brat Slobodana Miloševića, Borislav Milošević prihvatio je ponudu „Ruskih železnica“ da bude njihov savetnik.

Izvor: B92

Utorak, 19.04.2011.

00:05

Default images

Iskusni diplomata, ali i privrednik, Milošević će biti savetnik generalnog direktora kompanije „Zarubež stroj tehnologije“.

Ta firma ćerka „Ruskih železnica“ će se baviti direktno realizacijom ruskog kredita od 800 miliona dolara za srpsku železnicu.

Od ponedeljka Milošević će biti na novom poslu, a od njega se očekuje da pomogne u realizaciji dogovora koji je u petak postignut u Beogradu. Zahvaljujući bogatoj biografiji, odličnom obrazovanju i izvanrednom ruskom jeziku Milošević je poznat i cenjen čovek u Rusiji. Pre mesec dana Ruski državni trgovinsko-ekonomski univerzitet u Moskvi dodelio mu je počasni doktorat.

Poslednjih godina radio je kao savetnik nekoliko kompanija u Moskvi. Iako mu je nuđeno rusko državljanstvo nije želeo da menja svoje pa je i dalje državljanin Srbije.

"Svestan sam da mi novi posao neće biti lak. Biću zadovoljan ako mogu da doprinesem da se u planiranim rokovima realizuje ruski kredit, izgrade planirani železnički objekti i remontuje pruga. Do sada je problem bilo to što je rusko Ministarstvo finansija insistiralo i dalje insistira da se napravi kompletna projektna dokumentacija za celokupnu gradnju, pa da tek onda pošalju sredstva", kaže Borislav Milošević.

Borislav Milošević, brat pokojnog predsednika Srbije Slobodana Miloševića, godinama je bio u međunarodnom sektoru Centralnog komiteta SKJ.

Pratio je Tita na mnogim međunarodnim skupovima i prevodio mu na pregovorima sa najvišim sovjetskim rukovodiocima.

Diplomatsku karijeru počeo je sedamdesetih godina u Moskvi. Kasnije je bio ambasador Jugoslavije u Alžiru a posle raspada Jugoslavije i ambasador naše zemlje u Rusiji. Pre toga, devet godina radio je, u nekada velikoj izvoznoj kompaniji Intereksport.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: