Rajaković: Struja mora da se plati

Državni sekretar Ministarstva za rudarstvo i energetiku Nikola Rajaković kaže da više neće biti moguće da građani na severu Kosova i Metohije ne plaćaju struju.

Izvor: B92

Petak, 31.12.2010.

10:04

Default images

Prema ranijim izjavama funkcionera Ministarstva, samo oko 30 odsto građana na severu Kosova i Metohije plaća struju.

"Vlada Srbije je stanovišta da je električna energija komercijalna roba i da se stoprocentno mora plaćati, kao i da je humanitarni aspekt tog problema iza nas", rekao je Rajaković na Kosovu i Metohiji.

Rajaković je ponovio da ne bi trebalo da bude problema u snabdevanju strujom severa Kosova i Metohije, jer hidroelektrana Gazivode dobro radi, a povećana je i sugurnost snabdevanja.

"Krenuli smo u novi period elektro-snabdevanja u kome se taj složeni tehnički i organizacioni sistem može održavati i razvijati samo ako se električna energija tretira kao roba posebne vrste, odnosno kao komercijalna roba", rekao je Rajaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: