Srbija zove svetsku autoindustriju

Na Sajmu komponenata iz automobilske industrije u Štutgartu Srbija se predstavlja kao investiciona destinacija, saopštilo je Ministarstvo ekonomije.

Izvor: B92

Sreda, 23.06.2010.

09:17

Default images

Minista ekonomije Mlađan Dinkić kaže da automobilska industrija ima strateški značaj za budući privredni razvoj Srbije.

"Zato želimo da dovedemo nove kompanije da ulažu u Srbiju, da investiraju i zaposle ljude i da izvozimo što više autokomponenti iz Srbije", kazao je on.

Ministar je dodao da veruje "da ćemo u narednim mesecima imati nove potpisane ugovore i nove investicije u automobilskoj industriji".

Dinkić je Sajam u Štutgartu posetio zajedno sa direktorom kompanije Jura Lukasom Namom i direktorom kompanije „Fijat automobili Srbija“ Đovanijem de Filipisom.

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić na sajmu će razgovarati s predstavnicima Dajmlera, BMW-a, Micubišija Turbočardžersa, MAN Dizela, Robert Boša, Densoa i ZF-a.

Taj sajam svake godine poseti oko 11.000 predstavnika automobilske industrije iz više od 50 zemalja. Na sajmu se predstavilo više od 600 izlagača, koji dolaze iz Nemačke, Italije, Francuske, Austrije i Velike Britanije kako bi prikazali proizvode i inovativne tehnologije.

Pored proizvođača uobičajeno je da se na sajmu predstavljaju i zemlje upravo kao investicione lokacije, a ove godine će se osim Srbije predstaviti još Slovenija i Maroko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: