Do marta duple funkcije i poslovi

Agencija za borbu protiv korupcije će do marta objaviti listu funkcija i poslova koji mogu da se obavljaju istovremeno, odnosno da tu ne postoji sukob interesa.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 12.01.2010.

11:14

Default images

Direktorka Agencija za borbu protiv korupcije Zorana Marković kaže da su prema Zakonu o Agenciji funkcioneri obavezni da obavljaju samo jednu funkciju, "odnosno da se drugom funkcijom ili poslom bave isključivo po odobrenju Agencije, kada je to zakonom odobreno".

Prema njenim rečima, svi oni koji su se 1. januara "zatekli" na više funkcija, imaju rok od 90 dana da se opredele koju će od njih nastaviti da obavljaju i da o tome obaveste Agenciju.

Mediji su spekulisali da su u sukobu interesa ministar za energetiku Petar Škundrić, koji je u isto vreme i predsednik Skupštine akcionara NIS-a, kao i narodni poslanici koji su i gradonačelnici Jagodine i Kragujevca, Dragan Marković i Veroljub Stevanović.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanovć i predsednik SKupštine grada Saša Milenić podneće ostavke na poslaničke funkcije u Skupštini Srbije ukoliko se ozvaniči tumačenje da su te funkcije nespojive prema novom Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, saopšteno je danas.

Milenić je demantovao da je izjavio da će Stevanović najverovatnije otići sa mesta gradonačelnika, a on sa mesta predsednika Skupštine grada jer su te funkcije nespojive po Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije.

"Nije tačno da sam ikada izjavio da ću ja podneti ostavku na mesto predsednika Skupštine grada Kragujevca", naveo je Milenić.

On je rekao da je tačno da su on i Stevanović i njihova stranka Zajedno za Šumadiju, kao i poslanička grupa G17 plus u okviru koje deluje u parlamentu, "nezadovoljni rigidnim tumačenjem predmetnih zakonskih normi koje je isplivalo na površinu“, ali je dodao da će se "kada za to dođe vreme, zakonu povinovati".

"Bio sam veoma precizan da bismo Stevanović i ja, po ličnom izboru, u slučaju ozvaničenja rigidnog tumačenja podneli ostavke na poslaničke funkcije", rekao je Milenić i objasnio da bi time stranka Zajedno za Šumadiju izgubila status parlamentarne, pa je ostavio odškrinuta vrata za mogućnost da se i stranka po tom pitanju izjasni.

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković koji je takođe pominjan oko sukoba interesa jer je i poslanik u Skupštini Srbije rekao je da će poštovati zakon. "Ja ću da ispoštujem zakon kada bude došao 1. april", kazao je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: