Jedan šalter za izveštaje

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je da će od 1. januara 2010. u Srbiji biti uspostavljen jednošalterski sistem za predaju finasijskih izveštaja.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.10.2009.

08:17

Default images

Privrednici će od tog datuma sve finansijske izveštaje, umesto na tri mesta, predavati samo Agenciji za privredne registre (APR), rekao je Dinkić na predstavljanju novog informacionog sistema u APR i podsetio da se ti izveštaji trenutno predaju Centru za bonitet Narodne banke Srbije (NBS), Poreskoj upravi i APR.

Dinkić je kazao da je sa NBS dogovoreno da se Centar za bonitet ukine, odnosno suštinski pripoji APR, što će dovesti do značajnog umanjivanja troškova privrede i dodao da je procena da će ti troškovi biti smanjeni za 300 miliona dinara u odnosu u na ovu, ali i prethodne godine.

Ministar je kazao da će od nove godine takodje za odjavljivanje i prijavljivanje radnika biti nadležan samo Republički zavod za zdravstveno osiguranje, umesto na tri mesta kao do sada.

Ta procedura se trenutno obavlja na tri mesta i to u PIO fondu, RZZO fondu i Nacionalnoj službi za zapošljavanje, podsetio je Dinkić, ističući da ukupni troškovi prijavljivanja radnika na ta tri mesta trenutno iznose oko 15 miliona evra, a u proseku se gubi oko 4,5 sata da bi se izvršilo prijavljivanje samo jednog radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: