Poslanici "zaradili" 74 mil. RSD?

Poslanici Skupštine Srbije dobili su za prva dva meseca 2008. više od 74 miliona dinara, iako su zasedali samo četiri dana.

Izvor: FoNet, Veèernje novosti

Petak, 21.03.2008.

13:45

Default images

Suma od oko 880 hiljada evra je utrošena na plate, paušale, dnevnice i putne troškove poslanika koji su u Skupštinu dolazili svojim kolima.

Prema zvaničnim podacima koje su "Novosti" dobile u Skupštini Srbije, od 1. januara do 7. marta, za plate poslanika dato je 43.853.399 dinara, a za paušale još 18.845.365 dinara.

Ukupno 62.698.764 dinara ili 746.413 evra, na šta još treba dodati naknadu za korišćenje sopstvenog automobila za dolazak i odlazak iz parlamenta, ili oko sedam miliona dinara. Troškovi se obračunavaju tako što poslanik za svaki pređeni kilometar ima pravo na nadoknadu u vrednosti od 15 odsto cene litra benzina po svakom pređenom kilometru.

Od početka godine, pa dok Skupština nije raspuštena, više od polovine odbora nije se sastalo nijednom, ali su parlamentarci kroz dnevnice dobili još 4.305.625 dinara.

U tom periodu Skupština Srbije imala je dva vanredna zasedanja, jednu posebnu sednicu i počela jednu redovnu sednicu, ali je svako od ovih okupljanja trajalo samo po jedan dan.

Poslanici su zasedali manje od sata kada je predsednik Srbije pred njima položio zakletvu, drugi put su se sastali da bi poništili jednostrano proglašenje kosovske nezavisnosti, a zatim samo da bi ukinuli imunitet javnom tužiocu Draganu Laziću.

Četvrti i poslednji put su se okupili u ovom sazivu 5. marta, kad su počeli prvu redovnu sednicu prolećnog zasedanja, ali su se razišli čim su usvojili dnevni red.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: