Prihodi Barberija porasli 15 odsto

Ukupni prihodi britanskog Barberija u prvoj polovini ove godine bili su 15 odsto veći nego u istom periodu prošle godine.

Izvor: B92

Sreda, 17.10.2007.

08:24

Default images

Britanski proizvođač luksuzne odeće i modnih dodataka Barberi (Burberry) je saopštio da je u prvoj polovini godine ostvario ukupne prihode od 449 miliona funti, 15 odsto više nego u istom periodu lani, pri čemu su uzete u obzir fluktuacije na kursnim listama.

U saopštenju za štampu grupacije stoji da je rast prihoda u najvećoj meri rezultat značajnog povećanja prodajnog prostora i da su finansijski rezultati u skladu sa prognozama analitičara, koji su očekivali prihode između 446 i 449 miliona funti, preneo je Rojters.

Rukovodstvo Barberija očekuje da će u drugoj polovini godine pad vrednosti jena uticati na smanjenje prihoda i profita za tri miliona funti (šest miliona dolara).

Pored toga, u kompaniji poznatoj po kariranom uzorku bež i crne boje očekuju da će poslovanje na ključnom španskom tržištu u drugoj polovini godine nastaviti da slabi, ali bi to trebalo da nadoknadi veći rast u Evropi i SAD.

Tokom prvih šest meseci je površina prodajnog prostora marke Barberi povećana za 12 odsto, otvaranjem 11 prodavnica, 13 licencnih prodavnica i dva diskontna centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: