Profesionalni veb-sajt kao ključ digitalnog uspeha

Vaše digitalno prisustvo može se ostvariti putem veb-sajta, stranica na društvenim mrežama, nalogom na nekom od uticajnih blogova ili foruma i sličnog. Međutim, ako vodite kompaniju ili organizaciju, zvanični veb-sajt je svakako ključan faktor koji ne biste smeli da preskočite.

Izvor:

Registracijom domena na protokolu HTTPS, vašim kontakt-podacima, opisom usluga koje vaša firma nudi, stranicom o vama i vašem timu, kao i prikazom usluga i proizvoda, svakako se možete pribiližiti krajnjem korisniku i dobiti na kredibilitetu.

Međutim, sve ovo često nije dovoljno. Prvi utisak kada korisnik poseti veb-prezentaciju od suštinske je važnosti. Ukoliko je veb-dizajn urađen profesionalno, daleko je veća mogućnost da će se na taj način korisnik zainteresovati za vaš biznis.

Šta dizajn sajta čini profesionalnim?

Delatnost firme i namena sajta mogu se razlikovati, ali veb-dizajn i pristup izradi veb-sajta rade se po utvrđenoj metodologiji i definisanim standardima.

Način prikaza na prenosivim uređajima, kvalitet koda, kvalitet fotografija, kvalitet jedinstveno napisanog tekstualnog sadržaja, vizuelna kompozicija, kombinacija boja i fontova, optimizovanost za pretraživače – samo su neke od bitnih odlika kvalitetnog i profesionalnog sajta.

Angažovati tim ili pojedinca?

Trenutno je na vebu onlajn više od 1,2 milijarde sajtova (izvor: Internet live stats), a i broj onih koji ih kreiraju se takođe ubrzano povećava. Kako onda odabrati pravu osobu ili agenciju za veb-dizajn?

Svakako da postoji veliki broj svestranih pojedinaca koji se bave veb-dizajnom i programiranjem sajtova, kako u inostranstvu, pa tako i u našoj zemlji. Međutim, kvantitet je do sada dobrano prevazišao kvalitet.

Veoma je teško pronaći programera (eng. senior web developer) s višegodišnjim iskustvom koji ume da pedantno iskodira sajt, prati standarde i preporuke, a pored toga može da prihvati kompleksne projekte (poput onlajn prodavnice) i kreira velike baze podataka i obezbedi bezbedan kôd. Pritom, takva osoba treba da zna da kreativno izdizajnira veb-stranice, prati dizajnerske trendove i pravi inspirativna vizuelna rešenja. Da li bi takođe trebalo da bude obrazovana i kao stručnjak za digitalni marketing, da održava stranice firme na društvenim mrežama, pozicionira sajt koristeći tehnike SEO optimizacije? Da li je moguće da neko bude toliko svestran?

Da, moguće je, ali su takvi slučajevi veoma retki te se potraga za takvim stručnjakom izjednačava s traženjem igle u plastu sena i veća je opasnost od uboda jer konačni proizvod možda neće zadovoljiti vaše kriterijume, a u isto vreme može opteretiti vaše finansije.

Možda ne treba tražiti Supermena koji zna i dizajn i programiranje. Neophodno je da se svako posveti svom delu posla, i to isključivo onom za koji je stručan i da se konstantno usavršava na svom polju.

Prednosti digitalne agencije sa kompletnom uslugom

S druge strane, digitalne agencije s kompletnom uslugom okupljaju tim stručnjaka koji komuniciraju na istom mestu, rade po jednoj ustanovljenoj metodologiji i u njihovom radu postoji jasna podela zadataka: dizajneri kreiraju rešenja dizajna; programeri su zaduženi za kodiranje i logiku funkcionisanja; stručnjaci za SEO optimizuju sajt, administrator društvenih mreža upravlja stranicama kompanije, pisci su zaduženi za pisanje tekstualnog sadržaja, menadžeri su odgovorni za vođenje projekta itd.

Veći broj projekata i stalne obaveze prema zaposlenima mogu da utiču na to da cena za projekat bude konkurentna i da na kraju u agenciji za veb-dizajn dobijete povoljnu cenu. Na jednom mestu možete završiti sve, po pristupačnoj ceni, uz elegantniji pristup u komunikaciji, a da kvalitet bude profesionalan.

U digitalnom svetu, gde se sve više razvija veštačka inteligencija, gde IT giganti diktiraju uslove i utrkuju se u inovacijama, neophodno je što pre uhvatiti priključak. Algoritmi su znatno uznapredovali, te je profesionalno kreiran veb-sajt entitet koji će vas predstaviti poput lične karte u digitalnoj sferi.

PR

OTP banka kupila Vojvođansku

Nacionalna banka Grčke potpisala je sporazum sa OTP bankom Srbija o prodaji 100% vlasništva nad Vojvođanskom bankom. Ova transakcija obuhvata i druge poslove Nacionalne banke Grčke u Srbiji. Kao rezultat preuzimanja, OTP banka Srbija će postati 7. najveća banka u zemlji.

biz: pr petak 4.08. 17:35 Komentara: 0

Tajna jezera kojem niko ne može da odoli

Pitate se zašto velike zvezde od celog sveta biraju baš jezero Komo za svoj odmor? Na samo sat vremena od Milana nalazi se “ogledalo Alpa“ i mesto na kojem je i Julije Cezar odmarao, a odvajkada je privlačilo najpoznatije ljude iz celog sveta.

biz: pr petak 14.07. 16:00 Komentara: 0

Besplatni priručnik: Kako trgovati cenom bitkoina

Bitkoin je vrsta digitalnog novca (kripto valuta) čija popularnost širom sveta, kao i u Srbiji, rapidno raste iz godine u godinu. Ono što ga čini različitim od konvencionalnog novca jeste to što ni jedna institucija ne kontroliše mrežu bitcoin-a, što znači da ni banke ne kontrolišu ponudu ovog novca. U aprilu 2010. godine, cena jednog bitkoina iznosila je 0,003 dolara, dok je 26. maja cena jednog bitkoina iznosila oko 2400 dolara.

biz: pr četvrtak 22.06. 10:02 Komentara: 0

Dobit Komercijalne banke 29 mil €

"Komercijalna banka ostvarila je značajan dobitak u prvih pet meseci ove godine u iznosu od oko 29 miliona evra“, rekao je na konferenciji za novinare predsednik Upravnog odbora Komercijalne banke prof. dr Vladimir Krulj. On je istakao da ovaj poslovni rezultat pokazuje da Komercijalna banka poseduje veliki potencijal za dalji rast, kako na bankarskom tržištu Srbije, tako i na bankarskom tržištu regiona, ali i ukazuje na njenu realnu vrednost.

biz: pr utorak 20.06. 14:00 Komentara: 0
strana 1 od 22 idi na stranu