Profesionalni veb-sajt kao ključ digitalnog uspeha

Vaše digitalno prisustvo može se ostvariti putem veb-sajta, stranica na društvenim mrežama, nalogom na nekom od uticajnih blogova ili foruma i sličnog. Međutim, ako vodite kompaniju ili organizaciju, zvanični veb-sajt je svakako ključan faktor koji ne biste smeli da preskočite.

Registracijom domena na protokolu HTTPS, vašim kontakt-podacima, opisom usluga koje vaša firma nudi, stranicom o vama i vašem timu, kao i prikazom usluga i proizvoda, svakako se možete pribiližiti krajnjem korisniku i dobiti na kredibilitetu.

Međutim, sve ovo često nije dovoljno. Prvi utisak kada korisnik poseti veb-prezentaciju od suštinske je važnosti. Ukoliko je veb-dizajn urađen profesionalno, daleko je veća mogućnost da će se na taj način korisnik zainteresovati za vaš biznis.

Šta dizajn sajta čini profesionalnim?

Delatnost firme i namena sajta mogu se razlikovati, ali veb-dizajn i pristup izradi veb-sajta rade se po utvrđenoj metodologiji i definisanim standardima.

Način prikaza na prenosivim uređajima, kvalitet koda, kvalitet fotografija, kvalitet jedinstveno napisanog tekstualnog sadržaja, vizuelna kompozicija, kombinacija boja i fontova, optimizovanost za pretraživače – samo su neke od bitnih odlika kvalitetnog i profesionalnog sajta.

Angažovati tim ili pojedinca?

Trenutno je na vebu onlajn više od 1,2 milijarde sajtova (izvor: Internet live stats), a i broj onih koji ih kreiraju se takođe ubrzano povećava. Kako onda odabrati pravu osobu ili agenciju za veb-dizajn?

Svakako da postoji veliki broj svestranih pojedinaca koji se bave veb-dizajnom i programiranjem sajtova, kako u inostranstvu, pa tako i u našoj zemlji. Međutim, kvantitet je do sada dobrano prevazišao kvalitet.

Veoma je teško pronaći programera (eng. senior web developer) s višegodišnjim iskustvom koji ume da pedantno iskodira sajt, prati standarde i preporuke, a pored toga može da prihvati kompleksne projekte (poput onlajn prodavnice) i kreira velike baze podataka i obezbedi bezbedan kôd. Pritom, takva osoba treba da zna da kreativno izdizajnira veb-stranice, prati dizajnerske trendove i pravi inspirativna vizuelna rešenja. Da li bi takođe trebalo da bude obrazovana i kao stručnjak za digitalni marketing, da održava stranice firme na društvenim mrežama, pozicionira sajt koristeći tehnike SEO optimizacije? Da li je moguće da neko bude toliko svestran?

Da, moguće je, ali su takvi slučajevi veoma retki te se potraga za takvim stručnjakom izjednačava s traženjem igle u plastu sena i veća je opasnost od uboda jer konačni proizvod možda neće zadovoljiti vaše kriterijume, a u isto vreme može opteretiti vaše finansije.

Možda ne treba tražiti Supermena koji zna i dizajn i programiranje. Neophodno je da se svako posveti svom delu posla, i to isključivo onom za koji je stručan i da se konstantno usavršava na svom polju.

Prednosti digitalne agencije sa kompletnom uslugom

S druge strane, digitalne agencije s kompletnom uslugom okupljaju tim stručnjaka koji komuniciraju na istom mestu, rade po jednoj ustanovljenoj metodologiji i u njihovom radu postoji jasna podela zadataka: dizajneri kreiraju rešenja dizajna; programeri su zaduženi za kodiranje i logiku funkcionisanja; stručnjaci za SEO optimizuju sajt, administrator društvenih mreža upravlja stranicama kompanije, pisci su zaduženi za pisanje tekstualnog sadržaja, menadžeri su odgovorni za vođenje projekta itd.

Veći broj projekata i stalne obaveze prema zaposlenima mogu da utiču na to da cena za projekat bude konkurentna i da na kraju u agenciji za veb-dizajn dobijete povoljnu cenu. Na jednom mestu možete završiti sve, po pristupačnoj ceni, uz elegantniji pristup u komunikaciji, a da kvalitet bude profesionalan.

U digitalnom svetu, gde se sve više razvija veštačka inteligencija, gde IT giganti diktiraju uslove i utrkuju se u inovacijama, neophodno je što pre uhvatiti priključak. Algoritmi su znatno uznapredovali, te je profesionalno kreiran veb-sajt entitet koji će vas predstaviti poput lične karte u digitalnoj sferi.

PR

Ivana Španović i Volkswagen - pobednički spoj

Novi Arteon doživeo je svoju svečanu premijeru na tržištu Srbije 9. oktobra u hotelu Radisson Blu Old Mill, na svojevrsnoj izložbi, a ne tipičnoj promociji, uobičajenoj za ovakve manifestacije. Izložbeni prostor postao je galerija, sa Arteonom u centru pažnje.

biz: pr nedelja 15.10. 10:00 Komentara: 0

"EPIC DRAMA" – Novi TV kanal medijske kuće VIASAT WORLD

Gledaoce čekaju više od 600 sati najnovijih serija iz celog sveta i najveća glumačka imena. Ljubitelji serija imaće mogućnost da biraju između velikog broja žanrova - kriminalistički programi, misterije, klasični književni žanr, politika i moć, istorijski i ratni programi, akcione avanture i fantastika. Najzanimljivije istorijske drame nastale u Velikoj Britaniji, SAD-u, Španiji, Francuskoj, Italiji, Australiji i Kanadi, uskoro su na raspolaganju najširoj publici.

biz: pr petak 13.10. 11:30 Komentara: 0

Kako izbor materijala za gradnju kuće utiče na vaše zdravlje

Sa pojavom termina "bolesti modernog društva" niko više ne dovodi u pitanje uticaj okoline i dinamike života na naše zdravlje. Svest o zdravoj ishrani i zdravim navikama je trajno promenjena. Ali kada je u pitanju koliko na zdravlje utiče naša životna sredina, izgleda da jako sporo razvijamo svoju svest. Ne tako davno su se poslednji stanari iselili iz azbestnog naselja, a sećamo se i afere sa „smrdljivim zgradama“.

biz: pr petak 13.10. 10:30 Komentara: 0

Prestižan program edukacije lidera 1. put u Srbiji i regiji!

Po prvi put u Srbiji i regionu, održava se sertifikacioni Agile Leadership program, od strane svetski priznatih stručnjaka Scrum Alliance, Olaf Lewitz i Christine Neidhardt! Ovo je dvodnevni kurs i održaće se 23. i 24. novembra, u Beogradu. Svi polaznici kursa dobijaju prestižni, međunarodno priznat sertifikat od Scrum Alliance. Pored toga, sertifikat se boduje pri daljem usavršavanju i od strane Scrum Alliance (14 SEU), kao i od strane Project Management Institute (14 PDU).

biz: pr četvrtak 12.10. 12:45 Komentara: 0

Kompanija EY u Srbiji slavi 20 godina poslovanja

Revizorsko-konsultantska kompanija EY sinoć je na svečanoj koktel proslavi obeležila 20 godina poslovanja u Republici Srbiji. Proslava velikog jubileja, uključivala je i donaciju organizaciji za roditelje dece obolele od raka NURDOR kojom je kompanija EY doprinela izgradnji dečjeg hemato-onkološkog centra u Nišu.

biz: pr petak 29.09. 09:51 Komentara: 1

Najbolju preduzetničku ideju SoGe nagrađuje sa milion dinara

Sosijete ženeral banka pokrenula je veliki konkurs „Generator“, a šansu da prijave svoje preduzetničke ideje imaju svi pojedinci, timovi, preduzetnici ili pravna lica koji žele da pokrenu novi ili razviju postojeći biznis. Glavna novčana nagrada je milion dinara, nagrada publike 500.000 dinara, a nagrade će obezbediti i partneri na ovom konkursu. Rok za prijavu je 10. oktobar.

biz: pr petak 22.09. 10:00 Komentara: 0

Procurilo: Nezapamćena ponuda - Audi do 40% niže cene

Kako nezvanično saznajemo, Audi brend u saradnji sa ovlašćenim auto-centrom ’WeltAuto’, sprema jedinstvenu ponudu za ograničeni broj skoro novih i malo korišćenih premijum Audi automobila. Ponuda uključuje sledeće modele: A3 limuzinu, A4 limuzina i Q5, stare do godinu dana (6-12 meseci), a spekuliše se da će popust iznositi i do 40% u odnosu na regularne cene za ovakva nova vozila!

biz: pr utorak 19.09. 09:51 Komentara: 1
strana 1 od 23 idi na stranu