Stiže najmoćniji i najbrži Mini u istoriji FOTO

Mini je potvrdio izreku da dobre stvari dolaze u malim pakovanjima.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 13.02.2019.

16:15

Stiže najmoćniji i najbrži Mini u istoriji FOTO
Foto: Motor1

Legendarni britanski proizvođač sada pod kontrolom Nemaca najavio je model Cooper Works GP koji će se naći u prodaji od 2020.

Prve tajanstvene fotografije ukazuju na trčako telo uz masivni dvodelni spojler na zadnjem delu krova uz GP oznaku sa bočnih delova.
Druga slika pokazuje dupli izduvni sistem oko koga se nalazi difuzor koji ukazuje da je u pitanju napređena verzija JCW.

Treća fotografija pokazuje aluminijumske felne koje dolaze ekskluzivno uz ovaj model.
Foto: Motor1
Mini za sada drži u tajnosti specifikacije, ali se očekuje da novi GP rasplaže sa najmanje 300 KS iz četvorocilindarskog turbo-agregata.

Biće interesantno videti koliko će zaista imati snage jer se spekuliše da će Countryman i Clubman JCW verzije imati takođe oko 300 KS iz prilagođenog motora iz BMW X2 M35i.
Foto: Mini
Naravno, GP model čini više od snažnog agregata, tu su pre svega posebni lagani materijali koji će umanjiti masu vozila u odnosu na standardni JCW.

Uz posebno vešanje i kočioni sistem trebalo bi da ima i "sportskiju" šasiju za agelniju vožnju kroz krivine.
Foto: Motor1
Prethodna generacija JCW GP je na čuvenom "Zelenom paklu" Nirburgringa ostvarila vreme od 8 minuta i 23 sekunde, pa bi nova trebalo to da nadmaši i tako postane najbrži Mini u istoriji.

Mini planira samo 3.000 primeraka JCW GP koji će se na tržištu pojaviti sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: