Spektakularni auto-moto vikend u Beogradu i Kruševcu

U prostorijama Auto-moto saveza Srbije održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen spektakularni predstojeći sportski vikend za sve ljubitelje auto i moto sporta.

Podeli
Predsednik SAKSS Staniša Lazarac, Predsednik AMSS Mirko Butulija, Pomoćnik predsednika za moto-sport Božidar Mihailović, Sekretar za sport Darko Radonjić
Predsednik SAKSS Staniša Lazarac, Predsednik AMSS Mirko Butulija, Pomoćnik predsednika za moto-sport Božidar Mihailović, Sekretar za sport Darko Radonjić

Narednog vikenda, 18. i 19. juna, na stazi Globare, u blizini Kruševca, održaće se Evropski šampionat u Motokorsu “Velika Nagrada Kruševca 2017”, na kojoj je do sada prijavljeno 120 takmičara iz 12 zemalja Evrope, dok će se u isto vreme na legendarnoj stazi Ušće održati kružna auto-trka “Nagrada Beograda”, koja se boduje za nacionalni šampionat Srbije i na kojoj će učestvovati preko 80 takmičara.

Tim povodom predstavnicima medija obratili su se predsednik AMSS, Mirko Butulija, pomoćnik predsednika za moto-sport, Božidar Mihailović, predsednik Sportskog auto i karting saveza Srbije, Staniša Lazarac.

"Drago mi je što smo u prilici da svim ljubiteljima, kako auto, tako i moto-sporta, priredimo pravi sportski vikend. Uz napore koje AMSS ulaže u ove grane sporta, kako bi zadovoljili sve kriterijume koje međunarodne organizacije nalažu, ali i potrebe samih takmičara, siguran sam da će publika uživati", istakao je Butulija, istovremeno se zahvalivši na podršci Ministarstvu omladine i sporta, gradu Beogradu i gradu Kruševcu, na saradnji kojom je obezbeđen besplatan ulaz za sve ljubitelje auto i moto trka.

"Evropski šampionat u Motokorsu koji se vozi na stazi koja je svrstana među tri najbolje u Evropi, duga 1.850 metara, sa 12 skakaonica, predstavlja spektakularan prizor, kako za takmičare, tako i za posetioce", rekao je Božidar Mihailović.

Staniša Lazarac je istakao da nas na Ušću očekuje još jedna trka krajem avgusta ove godine, koja se boduje i za Šampionat Centralno-evropske zone, te da kao i svake godine očekuje veliki broj posetilaca ljubitelja, brze vožnje.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Honda CR-V 1.6 I-DTEC na akciji

Honda Srbija pripremila je specijalnu ponudu za model CR-V sa 1.6 dizel agregatom u Elegance NAVI paketu opreme. Ovaj model dostupan je za 25.990 evra, a uz novi automobil za sve kupce obezbeđen je i set zimskih guma.

Vesti petak 20.10. 15:18 Komentara: 39

Model 3 kasni, biće isporučeno samo 3.000 vozila 2017?

Iako je Ilon Mask pred lansiranje Modela 3 u julu najavio da će samo u decembru biti izrađeno 20.000 automobila, tempo proizvodnje je znatno usporen, pa analitičari procenjuju da će od oko 400.000 kupaca koji su do sada poručili automobil, svega njih 3.000 dobiti svoja vozila u 2017. godini.

Vesti petak 20.10. 12:31 Komentara: 20
strana 1 od 1279 idi na stranu