Mask najavio kompaktni SUV Model Y

Novi električni SUV, koji će biti manji od Modela X, trebalo bi da stigne na puteve 2019, potvrdio je prvi čovek Tesle, Ilon Mask.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 07.06.2017.

11:26

Mask najavio kompaktni SUV Model Y
Tesla Model Y za 2019. (tizer)

Mask je u utorak 6. juna najavio da će Model Y biti baziran na novoj mehaničkoj platformi, a ne na onoj koju koristi sedan Model 3, čija se premijere očekuje tokom leta. Osim toga, on je otkrio i da će se novi SUV izrađivati u novoj Teslinoj fabrici, a ne u postojećoj u Fremontu, u Kaliforniji, zbog popunjenih kapaciteta tog pogona.

Mask je rekao da smatra da su napravili grešku kada su Model X dizajnirali po ugledu na limuzinu Model S. On kaže da bi bilo bolje da se prilikom oblikovanja prvog SUV-a krenulo od toga kako jedan SUV treba da izgleda, umesto što su pokušali da kopiraju dizajn sedana.

Zbog toga će budući Model Y biti oblikovan na drugačiji način.

Više informacija o Modelu Y biće poznato u septembru, za kada je Mask najavio prezentaciju Teslinog teretnog električnog vozila, koje je svojevremeno nazvao "Tesla Semi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: