Kako bi mogao da izgleda novi BMW-ov roudster

Dok zaljubljenici u BMW sa nestrpljenjem očekuju naslednika modela Z4, uveliko se nagađa o mogućem dizajnu ovog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 24.05.2017.

11:50

Kako bi mogao da izgleda novi BMW-ov roudster
BMW Z4 za 2018. - spekulativnu render

Probni primerci roudstera, koji će najverovatnije i u novoj verziji zadržati oznaku Z4, a ne Z5 kako se ranije pretpostavljalo, fotografisani su u više navrata tokom testiranja na putevima, ali su u svim tim slučajevima bili u potpunosti prekriveni maskirnom folijom.

Ipak, to nije sprečilo automobilske fanove da spekulišu o dizajnu ovog BMW-a, a među prvima se oglasio i X-Tomi Design koji već godinama pokušava da predvidi izgled budućih serijskih modela pre nego što proizvođači objave prve zvanične fotografije.
Foto: Carscoops/CarPix
Na njegovom nezvaničnom renderu novi BMW Z4 prikazan je u tamno plavoj metalik boji. Prednji deo je dizajniran po ugledu na aktuelni stilski jezik BMW limuzina i kupea, sa širokom “bubrežastom” maskom i izduženim farovima koji se zavlače duboko u bočne strane vozila.

Na blatobranima iza prednjih točkova naziru se otvori za vazduh, a na donjem delu vrata primećuju se useci koji se prostiru duž bokova automobila. Slika koju nam je o novom Z4 pružio ovaj dizajner na svom spekulativnom renderu upotpunjuju specifične alu felne velikog promera i niskoprofilne gume.
Foto: Carscoops/CarPix
BMW razvija novi Z4 u saradnji sa kompanijom Toyota – japanski proizvođač istovremeno radi na sopstvenom sportskom modelu, nasledniku Supre – a očekuje se da će BMW-ov roudster na tržište stići 2018. godine.

Jedan od mogućih kandidata za pogonsku jedinicu ovog automobila je šestocilindarski 3.0 TwinPower Turbo benzinac sa 340 ks i 450 Nm.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: