Više od redizajna: Toyota Yaris za 2017.

Toyota je restilizovala aktuelnu generaciju Yarisa za evropsko tržište. Osveženi model imaće premijeru na ženevskom auto-salonu u martu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 07.02.2017.

09:26

Više od redizajna: Toyota Yaris za 2017.

Ovo je drugi redizajn Yarisa treće generacije, nakon restilizacije iz 2014. Međutim, japanski proizvođač tvrdi da je najnoviji "fejslift" više od obične kozmetičke intervencije na automobilu, s obzirom da je pored toga promenjeno čak 900 delova u odnosu da prethodnu verziju, kako bi se poboljšale performanse i bezbednost vozila.
Prednji deo je preoblikovan tako da sada ima dinamičniji dizajn. Restilizovani su farovi (koji sada imaju nova LED svetla), maska hladnjaka i branik.

Slične promene dogodile su se i pozadi, gde primećujemo redizajnirani branik i nova, veća stop svetla, koja se pored blatobrana šire i na vrata prtljažnika.
Toyota će kupcima u Evropi ponuditi i dve nove boje karoserije, nazvane Hydro Blue i Tokyo Red.

Promene su se dogodile i u kabini automobila. Unapređenja obuhvataju novi multimedijalni sistem, redizajnirani volan, a poboljšan je i kvalitet materijala. Na raspolaganju su i novi dezeni i boje presvlaka i tapacirunga.
Značajne promene dogodile su se u motorizaciji. Umesto postojećeg 1.33 litarskog benzinca, uvodi se novi 1.5 litarski atmosferski motor sa 112 ks (82 kW) i 136 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Pogonjen novim agregatom, Yaris za 2017. od 0 do 100 km/h stiže za 11 s.

Toyota tvrdi da je novi motor i do 12% štedljiviji kada je reč o potrošnji goriva. Osim toga, 1.5 litarski benzinac je mirniji u radu, sa manje vibracija, pa će i vožnja biti prijatnija za putnike.
Novi Yaris sa 210 ks
Prilikom najnovije restilizacije unapređen je i upravljački sistem, uključujući optimizaciju električnog serva, kao i izduvni sistem i sistem oslanjanja.

Podsećamo, pre nego što je objavila fotografije redizajna Yarisa, Toyota je najavila i novu, sportsku verziju ovog modela sa 3 vrata i 210 ks, koja će takođe biti predstavljena posetiocima sajma u Ženevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: