Mitsubishi se budi - Qashqai dobija konkurenciju

Nakon dužeg vremena, Mitsubishi će na predstojećem sajmu automobila u Ženevi predstaviti novi produkcijski model - krosover koji bi trebalo da ponese ime Eclipse.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2017.

09:43

Mitsubishi se budi - Qashqai dobija konkurenciju
Mitsubishi XR-PHEV koncept iz 2015. (ilustracija)

Kako piše britanski Auto Express, koji je imao uvid u prototip ovog vozila, Mitsubishijev novi krosover na tržištu će biti rival Nissanu Qashqai. Isti izvor navodi da se automobil stilski nadovezuje na Mitsubishi XR-PHEV koncept koji je predstavljen takođe na ženevskom auto-salonu, ali 2015. godine.

Serijski model biće svakako svedenijih linija u poređenju sa konceptom prikazanim na fotografijama, ali treba očekivati da će Eclipse zadržati upečetljiv prednji deo sa agresivnim izgledom prednje maske i farova.
Mitsubishi XR-PHEV koncept iz 2015. (ilustracija)
Automobil je postavljen na skraćenu i olakšanu varijantu mehaničke platforme koju koristi Mitsubishi Outlander. U osnovnoj verziji biće dostupan sa prednjim pogonom, ali će kupcima na raspolaganju biti i opcioni, elektronski kontrolisan S-AWC sistem pogona na sva 4 točka.

Očekuje se da će paleta motora obuhvatiti i novi 1.5 litarski turbo benzinski agregat, uparen sa menjačem sa kontinualno-promenljivim stepenom prenos (CVT), kao i 2.2 litarsku dizel jedinicu sa šestobrzinskim manuelnim prenosnim sistemom.

Više detalja biće poznato uoči ženevske premijere koja je zakazana za početak marta 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: