Automobili

Utorak, 20.12.2016.

12:06

Počela proizvodnja naslednika čuvenog superautomobila

Sa fabričkih traka Fordovog pogona u Kanadi sišli su prvi primerci dugo očekivanog modela GT.

Izvor: B92

Počela proizvodnja naslednika čuvenog superautomobila
Screenshot YouTube

Prvi automobil koji se "zakotrljao" sa proizvodne trake namenjen je predsedniku kompanije, Bilu Fordu, prenosi sajt Auto News, ne precizirajući koje je boje taj primerak.

Sa druge strane, video koji je Ford objavio povodom svečanog početka proizvodnje, prikazuje Radža Naira, izvršnog potpredsednika kompanije kako izvozi crni GT sa narandžastim prugama i enterijerom iste boje, koji će biti korišćen u marketinške svrhe: Ford je inače ograničio proizvodnju modela GT na samo 250 primeraka godišnje, a već je prodato 500 automobila. Međutim, interesovanje kupaca bilo je neuporedivo veće, tako da je američki proizvođač proteklih meseci primio blizu 7.000 aplikacija za nabavku ovog automobila od 450.000 dolara.

Tražnja koja je premašila očekivanu, naterala je čelnike Forda da produže period predviđen za proizvodnju, sa planirane 2 na ukupno 4 godine. Na taj način, do modela GT će moći da dođe 1.000 potencijalnih vlasnika.

Novi Ford GT, koji nastavlja niz započet originalnim modelom GT40 iz 60-tih, za pogon koristi 3.5 litarski V6 EcoBoost motor sa preko 600 ks.
Foto: Ford
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: