"Ajkula" dobija naslednika 2018?

Inspiraciju za oznaku luksuzne automobilske linije DS, Citroen je dobio od orignalne "ajkule" iz 1955. Šest decenija kasnije, svet još uvek iščekuje naslednika legendarnog Citroena DS.

Podeli

Iako je nedavno postao zasebna marka u okviru kompanije "PSA Peugeot Citroen", DS je i dalje usko povezan sa Citroenom i njegovom tradicijom.

Osnovan 2009. kao luksuzna linija Citroena, DS je do sada tržištu ponudio modele DS3 (u klasičnoj i kabriolet verziji), DS4 i DS5, dok su se na kineskom tržištu pojavili limuzina DS 5LS i krosover DS 6WR.

Iako se već godinama u medijima najavljuje model koji bi simbolično predstavljao sponu sa originalnom "ajkulom", do realizacije jednog takvog automobila još uvek nije došlo.

Ipak, kako saznaje Automotive News, DS nije odustao od top limuzine. Ovaj sajt navodi da je u pripremi model DS8 koji će u prodajne salone stići 2018. godine.

Novi model bi trebalo da ima stiske elemente originalnog Citroena DS iz 1955. ali i modernih konceptnih vozila - Numero 9 i Divine DS.

DS8 bi bio baziran na EMP2 mehaničkoj platformi i pozicioniran tako da se na tržištu suprotstavi modelima kao što su na primer Audi A6 ili BMW Serije 5.

S obzirom da je DS svoja dva najnovija modela, DS 5LS i DS 6WR, predstavio u Kini, očekuje se da će i budući DS8 prvo biti ponuđen kupcima u toj zemlji, pre nego što, eventualno, stigne i u Evropu.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Otvoren novi Mazdin salon u Nišu / FOTO

Mazdin ovlašćeni partner, Auto M.G. Commerce, otvorio novi prodajno-servisni centar u Nišu koji se prostire na skoro 1.000 kvadratnih metara. U ponudi je kompletna gama Mazda vozila, flota test automobila, kao i kupovina staro za novo.

Vesti sreda 18.10. 10:16 Komentara: 11

Kako izgleda bazični VW Polo / FOTO

Na promotivnim fotografijama novih modela uglavnom se mogu videti bogato opremljene verzije automobila, ali Volkswagen je smelo odlučio da, barem za nemačko tržište, prikaže kako izgleda novi Polo u osnovnoj, ogoljenoj varijanti.

Vesti utorak 17.10. 10:32 Komentara: 76
strana 1 od 1278 idi na stranu