Ilon Mask: Izrađivaćemo nekoliko miliona vozila 2025.

Američki proizvođač luksuznih električnih automobila, Tesla Motors, predviđa da će godišnja produkcija sa 40.000 vozila, koliko ih je u toj fabrici proizvedeno u 2014, porasti do 2025. godine "na više miliona automobila", izjavio je izvršni direktor i osnivač kompanije, Ilon Mask.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 14.01.2015.

14:15

Default images

Na konferenciji za novinare, na marginama sajma automobila u Detroitu, Mask je rekao da Tesla Motors ne računa da će biti profitabilan pre 2020. godine.

Dodao je da je kineska prodaja luksuzne limuzine Tesla S u četvrtom kvartalu 2014. bila razočaravajuća, jer Kinezi oklevaju da kupuju ovaj model strahujući da neće moći lako da pune električne automobile.

"Međutim, mi ćemo to popraviti najverovatnije do sredine 2015. godine", rekao je Mask.

Krosover Model X, čiji razvoj je pretrpeo već nekoliko odlaganja, biće lansiran na tržište tokom leta, dok se jeftiniji Model III (3) očekuje u 2017. godini.

Tesla Model III zamišljen je kao kompaktna limuzina, a kompanija je predvidela prodaju od 500 hiljada primeraka godišnje, počev od 2020, što je Mask potvrdio novinarima.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: