Alfa Romeo izlazi na crtu Porscheu 911?

FIAT je u maju najavio da će u Alfa Romeo uložiti 5 milijardi evra. U planu je osam novih modela zaključno sa 2018. a magazin Auto Express nezvanično saznaje da će se među njima naći novi sportski automobil koji će se na tržištu suprotstaviti modelima kao što su Porsche 911 i Jaguar F-Type.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.08.2014.

08:41

Default images

FIAT je odlučio da potpuno obnovi marku Alfa Romeo i da je više približi premijum klasi. U planu su novi modeli poput limuzine Giulia, ali i vozila iz SUV segmenta.

Kako piše britanski magazin, jedan od novih modela biće i sportski dvosed Alfa Romeo 6C.

Alfa 6C bila bi zasnovana na konceptu Maserati Alfieri koji je imao premijeru na ženevskom auto-salonu 2014.

Reč je o skraćenoj platformi Maseratija Ghibli, a Maserati bi obezbedio i odgovarajući motor.
Maserati Alfieri
U pitanju je 3.0 litarski twin-turbo V6 koji će se ugrađivati i u model Alfa Romeo Giulia i koji bi razvijao između 480 i 520 ks.

Kao što je to slučaj sa modelima 4C i 8C, i proizvodnja Alfe 6C bila bi ograničena, najverovatnije na par hiljada primeraka, čime bi ovaj automobil dobio na ekskluzivnosti.

Ako FIAT uspe da realizuje svoje planove, Alfa Romeo 6C pojaviće se u prodaji 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: