Microsoft najavio sistem Windows in the Car

Nakon što je "Apple CarPlay" već počeo da se koristi u Ferrariju FF, Microsoft je predstavio demo verziju sopstvenog sistema "Windows in the Car". Ovaj sistem treba da omogući integraciju mobilnih uređaja koji rade na Windows Phone platformi sa multimedijalnim sistemom u automobilu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 08.04.2014.

11:27

Default images

"Windows in the Car" je još uvek u razvojnoj fazi a kako on funkcioniše možete videti na sledećoj demonstarciji:



Korisnicima će na ekranu veličine manjeg tableta biti dostupne sve potrebne informacije u vezi sa vožnjom, uključujući i navigacione mape, a moći će i da upravljaju određenim funkcijama i sistemima u automobilu, poput klima uređaja.

Vozač će moći da pristupi multimedijalnim sadržajima smartfon uređaja i pomoću prečica koje se mogu organizovati na desktopu, kao i da menja prikaze sa različitim sadržajima na displeju jednostavnim povlačenjem prsta po ekranu. Između ostalog, predviđeno je da korisnici na bezbedan način primaju tekstualne poruke koje će im biti saopštene glasovnim putem.

Microsoft ovaj sistem trenutno testira na simulatorima i prototipovima automobila, a za sada još uvek nije poznato kada će se naći u komercijalnoj upotrebi.

Pogledajte demonstraciju sistema "iOS in the Car" kompanije Apple.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: