Automobili

Sreda, 23.10.2013.

11:45

Još brži Tesla S za nemačke autoputeve

Vlasnik i izvršni direktor kompanije Tesla Motors, Ilon Mask (Elon Musk), najavio je da će kupcima modela S u Nemačkoj ponuditi program unapređenja koji će ovom automobilu omogućiti postizanje još većih brzina.

Izvor: B92

Default images

Govoreći na prezentaciji održanoj u Minhenu, Mask je rekao da kompanija planira da vlasnicima modela Tesla S omogući da svoj automobil voze još brže na delovima autoputa u Nemačkoj na kojima nema ograničenja brzine.

"Poslaću tim svojih inženjera u Nemačku kako bi izvršili modifikacije na automobilima", rekao je Mask, dodajući da će vožnja modela S pri većim brzinama predstavljati "pravo uživanje".

Mask nije ulazio u tehničke detalje programa unapređenja, ali je kazao da će paket biti besplatan, kako na novim vozilima, tako i za vlasnike koji su već kupili ovaj automobil.

On je izjavio i da će Nemci do kraja 2014. imati najbolju mrežu superpunjača na svetu, posle SAD. Prvih šest stanica za brzo punjenje je već u izgradnji, a Mask tvrdi da će se do kraja 2014. godine brzi punjači nalaziti u dometu maksimalnog radijusa kretanja svim vlasnicima modela Tesla S.

Najbrža, Signature Performance verzija modela Tesla S prema fabričkim podacima razvija maksimalnih 210 km/h.

Pročitajte više o superpunjačima za Tesla automobile.

Saznajte zašto je Ilon Mask kupio Bondovu Lotus podmornicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: