Hyundai i10 za 2014.

Hyundai je na auto-salonu u Frankfurtu izložio novu generaciju malog gradskog automobila i10.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 07.08.2013.

13:31

Default images

Novi model ima savremeniji i dopadljiviji dizajn spoljašnjosti. Zadržana je prepoznatljiva šestougaona forma maske hladnjaka, farovi su skladnije oblikovan, uz nova LED dnevna svetla koja se nalaze u donjem delu branika, u okviru kućišta za maglenke.

Silueta automobila ima znatno moderniji izgled nego što je to slučaj kod aktuelnog modela, dok bočne lajsne na vratima podsećaju na rešenje primenjeno na modelu Renault Clio 4.
Velika stilska transformacija dogodila se i na zadnjem delu, koji praktično nema više ništa zajedničko sa prvom generacijom Hyundaija i10.

U poređenju sa svojim prethodnikom, novi i10 duži je za 80 mm, širi za 65 mm, ali i niži za 50 mm, dok je zapremina prtljažnika porasla za 10 odsto, na 252 litra. Međuosovinsko rastojanje povećano je za 5 mm.

Hyundai navodi da i10 sada ima najviše prostora za odlaganje prtljaga, ali i za smeštaj nogu putnika, od svih modela u klasi.
Podaci o pogonskim jedinicama nisu saopšteni, a očekuje se da će Hyundai ponuditi trocilindrični 1.0 litarski i četvorocilindrični 1.25 litarski benzinski motor.

Novi i10 počinje da se proizvodi u septembru 2013. u Hyundaijeovoj fabrici u Turskoj.

Više fotografija sa frankfurtskog auto-salona pogledajte u našoj Galeriji.

Pratite naš specijal - Sajam automobila u Frankfurtu 2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: