Automobili

Četvrtak, 28.03.2013.

15:03

Zeleno svetlo za Lexus LF-LC

Lexus je odobrio razvoj serijske verzije sportskog koncepta LF-LC, zadovoljan pozitivnim reakcijama koje je taj prototip izazvao na brojnim salonima automobila u poslednjih godinu dana.

Izvor: B92

Default images

Odluku menadžmenta saopštio je Brian Smith potpredsednik Lexusa zadužen za marketing.

"Prvobitno je zamišljeno da to to bude konceptni automobil, ali na kraju je LF-LC pozitivno iznenadio sve, uključujući i nas u Lexusu. Zbog toga je u Japanu definitivno odlučeno da se krene sa razvojem serijskog modela", rekao je Smith.

On nije bio spreman da iznese u javnost više detalja o budućoj serijskoj verziji i njenom pogonskom sistemu.

Koncept LF-LC prvi put je prikazan na auto-salonu u Detroitu, u januaru 2012, nakon čega je učestvovao na više značajnih svetskih sajmova automobila. Prototip je opremljen hibridnim benzinsko-električnim pogonskim sistemom, ukupne snage 506 ks.
Poslednji proizvedeni Lexus LFA za evropsko tržište
Vest o novom sportskom automobilu zanimljiva je i u kontekstu gašenja top modela LFA, čiji je poslednji primerak za evropsko tržište isporučen ove nedelje. Spekuliše se da bi upravo serijska verzija koncepta LF-LC mogla da na tržištu nasledi Lexus LFA.

Ukupno je proizvedeno 500 primeraka Lexusa LFA, od čega je 40 završilo u garažama kupaca u Evropi. Najviše ih ima u Nemačkoj (15), a zatim u Švajcarskoj (6) koja je dom i poslednjeg isporučenog primerka tog modela.

Lexus odobrio serijsku verziju koncepta LF-CC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

17 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

22 h

Podeli: