Automobili

Sreda, 13.02.2013.

13:07

Novi Seat Leon SportsCoupe u Ženevi

Seat je ne ženevskom auto-salonu predstavio kupe verzije novog Leona. Osim jednog para vrata manje, i razlika u dizajnu karoserije, Sports Coupe ima i kraće međuosovinsko rastojanje u odnosu na standardni hečbek sa 5 vrata.

Izvor: B92

Default images

Poput većine sličnih modela, Leon Sports Coupe od maske hladnjaka do A stubova izgleda identično petovratnoj verziji. Nakon toga automobil menja karakter - centralni nosači krova pomereni su unazad, a vrata vozača i suvozača su šira nego kod hečbeka.

Silueta zadnjeg dela automobila dodatno je zakošena, a međuosovinsko rastojanje skraćeno je za 35 mm. Automobil je dugačak 4,23 m, a kapacitet prtljažnika isti je kao kod regularnog modela sa 5 vrata i iznosi 380 litara.

Pogledajte promotivni video za novi Leon SportsCoupe u FR varijanti:



"Želeli smo da kupe verzija dobije poseban karakter i dinamičniji izgled, a za to nije bilo dovoljno da samo uklonimo zadnji par vrata", objašnjava transformaciju hečbeka u kupe šef Seatovog dizajnerskog odeljenja, Alejandro Mesonero-Romanos.

Enterijer automobila isti jekao i kod standardnog hečbeka, koji je imao premijeru na Sajmu automobila u Parizu 2012, baš kao i paleta motora.
U ponudi će se naći turbo-punjene benzinske i dizel jedinice sa direktnim ubrizgavanjem. Najslabiju benzinsku varijantu pokretaće 1.2 litarski TSI sa 105 ks, a za njim slede 1.4 litarski TSI sa 140 i 1.8 litarski TSI sa 180 ks.

Seat planira da ovim modelima kasnije pridruži i dve verzije visokih performansi, Cupra i Cupra R.
Što se dizelaša tiče, najekonomičniji će biti 1.6 litarski TDI sa 105 ks koji je opremljen stop/start sistemom i tehnologijom za regeneraciju energije kočenja. Za one koji žele snažniju dizel varijantu, na raspolaganju je i 2.0 TDI sa 150 ks.

Seat je saopštio da će se novi Leon Sports Coupe pojaviti u prodaji u julu 2013, a proizvodiće se u Seatovoj fabrici u Barseloni.

Pratite naš specijal o Sajmu automobila u Ženevi 2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: