Automobili

Petak, 23.04.2010.

13:30

Novi Audi A8 stigao u Srbiju

Ubrzo posle svetske i evropske premijere, domaćoj publici predstavljen je novi Audi A8, premijum limuzina sa izrazito sportskim karakteristikama.

Izvor: B92

Default images

Audijevoj premijeri, koja je bila spoj predstave pantomimičara i zvuka klasične gitare, prisustovale su mnoge poznate ličnosti ali glavna zvezda večeri bio je Audi A8.

“Novi Audi A8 kreiran je sa ciljem da se što više približi perfekciji i ovaj model predstavlja sve što naš brend simbolizuje. Ovo je premijum limuzina sa najviše sportskih karakteristika u svojoj klasi. Uz pomoć vrhunske tehnologije brojne funkcije su spojene na nov i inteligentan način u automobil raskošnog izgleda i savršenog enterijera, što je postavilo novi Audi A8 na sam vrh”, izjavio je Manolito Vujičić, generalni direktor Porsche SCG.
Novi Audi A8 može se pohvaliti aluminijumskom karoserijom, snažnim i efikasnim motorima, dodatno poboljšanim MMI operativnim sistemom, potpunim LED prednjim svetlima i elegantnom unutrašnjošću. Sistem za navigaciju MMI plus umrežen je na potpuno nov način, s naprednim sistemima za pomoć i sigurnost vozača.

Za početak nam iz Audija stižu tri motora - 4,2 FSI sa 372KS, 3,0 TDI sa 250KS i 4,2-litarski TDI sa 350KS. Po fabričkim podacima, ubrzanja do 100 km/h za dva veća motora će iznositi oko 5,5 sekundi, maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h, dok je naveći potrošač benzinski motor sa prosečnom potrošnjom od 9,5 litara na 100 km.

Na zapaženoj promociji automobila Audi A8 uživali su i poznati ljubitelji ovog brenda, Vlado Georgiev, Katarina Radivojević, Zoran Kiki Lesendrić, Tijana Dapčević, Igor Lazić, Željko Rebrača, Suzana Perić, kao i mnogobrojne zvanice iz javnog i kulturnog života.

Kupcima u Srbiji će novi Audi A8 biti dostupan po cenama koje možete pogledati ovde.



Audi koncepti:A1 E-tron i A8 Hybrid

Vozili smo Audi Q5 quattro 2,0 TDI S-tronic

Audi RS5 kupe

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: