Audi RS5 kupe

Na internet stranice su iz brošure procurele fotografije Audijevog najmoćnijeg kupea RS5 koji će zvanično biti predstavljen početkom marta u Ženevi.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.02.2010.

09:10

Default images

Nagađanja o RS verziji Audijevog kupea konačno se obistinjuju. Nezvanične fotografije ne pružaju ništa više do uvida u izgled moćne mašine, dok pogon i performanse ostaju pod velom tajne do zvaničnog predstavljanja na Salonu u Ženevi.
Očigledno je da će se RS5 od S5 razlikovati po novom prednjem braniku sa većim bočnim usisnicima, modifikovanim LED zadnjim svetlima, redizajniranim točkovima, proširenim lukovima blatobrana, zadnjem braniku sa integrisanim difuzorom i dve glomazne izduvne cevi.
Što se tiče motora, najveći šansu za ugradnju u RS5 imaju 3.0-litarski kompresorski TFSI V6 iz snažnije verzije modela S4 i 4.2-litarski V8 iz verzije S5. Ovim pretpostavkama dodaje se i mogućnost da se u snažni kupe ugradi 5.0 V10 iz RS6 i 5.2 V10 iz RS kupea. Snaga ovih pogonskih sistema trebalo bi da se kreće između 450 i 550 KS.
Novi Audijev kupe mogao bi da ima sedmostepeni S-Tronic ili šestostepeni manuelni menjač.

Što se tiče enterijera, nema prevelikih izmena u odnosu na S5 kupe, ali proizvođač obećava dizajn koji će odgovoriti na određene ukuse kupaca kao što su, recimo, da li da sedišta budu elegantna ili trkačka.
Više o ovom mišićavom bavarskom mladiću saznaćemo na ženevskom salonu, a do tada ćemo morati da se zadovoljimo fotografijama i pukim pretpostavkama.

Pročitajte prikaz sedana Audi RS6

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: