Region 1

26.05.2024.

12:44

Dodik: Mi Srbi moramo da kažemo – dosta

Rezolucija o Srebrenici je poraz, pre svega, bošnjačke politike i to govori da su bošnjačke politike na pogrešnoj strani, poručio je danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Izvor: Tanjug

Dodik: Mi Srbi moramo da kažemo – dosta
TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Podeli:

On je rekao i da bi te politike "trebalo da budu politike dogovaranja s nama, a ne poslušništvo prema strancima, Amerikancima i Nemcima".

"Oni su s njima jer misle da će najviše zla učiniti nama Srbima. Sada se pokazalo da to nije tako. Mi Srbi moramo da kažemo - dosta. Nemamo više nijedan razlog da im bilo šta verujemo", napisao je Dodik u objavi na X mreži.

On je u objavi dodao da je tokom nedelje, prisustvovao polaganju venca na centralnom spomen-krstu na bratunačkom groblju, kao i sednici Vlade Republike Srpske u Srebrenici.

Na proširenoj sednici Vlade Republike Srpske u četvrtak u Srebrenici je, kako su saopštili Dodik i premijer Radovan Višković, odlučeno da će u roku od 30 dana Federaciji biti ponuđen dokument o "mirnom razdruživanju", jer ostanak u ovakvoj BiH više nije moguć.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je u četvrtak rezoluciju o Srebrenici sa 84 glasa za, 19 protiv i 68 uzdržanih glasova. Za rezoluciju je bilo više uzdržanih i država koje su glasale protiv, ukupno, nego što ih je bilo za, odnosno za rezoluciju o Srebrenici glasalo je samo 43 odsto zemalja članica, dok je čak 57 odsto bilo protiv ili uzdržano.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: