Automobili

Petak, 22.07.2011.

11:47

Bentley će napraviti SUV

Iz Bentleya su potvrdili da će u skorije vreme u prodajne salone stići SUV iz njihove kompanije. Ubeđeni smo da će ovo biti novo omiljeno vozilo za spotove poznatih repera.

Izvor: B92

Default images

Novi SUV biće superluksuzno off-road vozilo, a gradiće se na postojećoj ili budućoj platformi Volkswagena/Porschea.

Nedavno je Bentleyev izvršni direktor Wolfgang Duerheimer potvrdio da ova kompanija planira SUV koji će se na tržištu takmičiti sa Range Roverom, BMW-om X5 i Mercedesovom M klasom.

Duerheimer je izrazio zabrinutost za segment egzotičnih luksuznih SUV vozila i istakao da će uskoro Bentley u njemu biti veoma kompetitivan. "Ovaj segment čvrsto je pozicioniran na američkom, kineskom i evropskom tržištu, tako da smatram da za naš SUV ima mesta", rekao je on.

Kada se govori o mogućim platformama, Bentley tu neće imati problema, jer i Audi i Porsche imaju impresivnu tehnologiju sa Audijem Q7 i Porscheom Cayenne.

Međutim, automobilski mediji nagađaju da će Bentley SUV, koji će na tržište stići posle 2013, biti građen na istoj platformi kao i budući Porsche Cayenne.

Iako su ova dva modela potencijalni rivali na tržištu, iz kompanije naglašavaju da će Bentleyev SUV "gađati" ultra-luksuzni segment, a ne sportski SUV segment, kao što to čini Porsche.

Redizajn: Bentley Continental GT

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dogovor je pao: Stvara se "zid"

Poljska, Finska, Norveška i baltičke zemlje postigle su dogovor o stvaranju "zida od dronova" kako bi zaštitile svoje granice pomoću bespilotnih letelica.

14:25

25.5.2024.

1 d

Podeli: