Ekološka linija Škode u Ženevi

Kao i mnogi drugi brendovi, Škoda lansira svoju “ekološku” liniju pod imenom Greenline koja bi trebalo da pruži konkurenciju Volkswagenovoj Bluemotion i Renaultovoj Econetic seriji.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 27.02.2008.

12:00

Default images

Druga generacija Škodine limuzine Superb imaće svoju zvaničnu premijeru u Ženevi, a automobilskoj javnosti biće predstavljen i model opremljen Greenline agregatom.

Potrošnja Superba sa Greenline agregatom biće samo 5,1 l, uz emisiju CO2 od 136 g/km. Greenline verzija koristi 1,9 litarski TDI sa 105 KS, opremljen filterom čađi.
Nakon Fabije, Škodina limuzina biće drugi model sa Greenline oznakom. Dodatno, češka marka promovisaće i Octaviju MultiFuel, koja kao pogonsko gorivo koristi etanol E85.

Superbovu paletu upotpunjuje model sa pogonom na sva četiri točka , pogonjen 3,6 FSI V6 agregatom koji isporučuje 256 KS, a na štandu će se naći i Škoda Octavia RS sa 2,0 TDI CR agregatom od 168 KS.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: